Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova faza porezne reforme

Mladi radnici neće plaćati porez na dohodak, a poslodavci porez na topli obrok i prijevoz?

Zdravko Marić Foto: Dnevnik.hr)
Zdravko Marić Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Zdravko Marić Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Ministar financija Zdravko Marić u Banskim dvorima koalicijskim partnerima predstavlja četvrtu fazu porezne reforme.

Kako doznajemo, poslodavci više ne bi plaćali porez na topli obrok, prijevoz i smještaj zaposlenicima. No, manji PDV za sada, čini se, ne dolazi u obzir.

Pročitajte i ovo Štednja, ilustracija (Foto: Getty Images) Nema pljeska za rasterećenja Reakcije na novu poreznu reformu: Mladi i demografi kažu da to nije dovoljno, a poslodavci da zapošljavaju po kompetencijama, a ne dobi Ministar Marić o poreznim reformama (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Opet o poreznoj reformi Marić o olakšicama u porezu na dohodak i neoporezivim nagradama: Nema čašćenja od strane države

''Hipotetski govorim, dakle ako se mi usuglasimo na razini Vlade i koalicijskih partnera i ako do kraja srpnja prezentirao te mjere, idemo u javnu objavu u smislu toga da 2 do 3 tjedna imamo tu raspravu putem ovoga javno savjetovanja, prošle godine smo imali korisnih dobrih komentara pa se nadam da ćemo i ove godine i onda to može najranije stupiti na snagu u smislu podzakonskih akata s prvim rujna'', Zdravko Marić, ministar financija. 

Stotine milijuna kuna poslodavci neće kroz porez plaćati državi. A hoće li to radnici osjetiti i kada u novčaniku?

PDV tako ne smanjuje za sada. Zato bi koristi od porezne reforme imali mladi radnici. Oni do 25 godina od 2020. neće tako plaćati porez, a oni od 26 do 30 godina plaćat će samo 50 posto poreza na dohodak.

A pred Banskim dvorima je i mogućnost referenduma o mirovinskoj reformi. Prvo su proslijedili na provjeru više od 748 tisuća potpisa prikupljenih u inicijativi ''67 je previše''.

Posao bi trebao biti gotov do jeseni. Tada će zastupnici odlučivati ili referendum ili ocjena ustavnosti pitanja pred Ustavnim sudom.

Referendumska inicijativa već ima učinke. Sindikati više nisu za istim stolom s Vladom i poslodavcima. Novi ministar nudi ruku suradnje.Sindikati bi razgovarali o svemu, a Vlada zapravo samo o tome kako spriječiti referendum, a vrijeme curi.
 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene