Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregled tjedna

U tjednu iza nas turistička su kola krenula nizbrdo: Plešemo kako virus diktira, a jesen donosi i još jednu brigu više

Tjedni pregled donosi podsjetnik na najvažnije događaje u tjednu iza nas.

Protutnjala je pijavica uz obalu i za sobom ostavila kaos, a iz mora koje se diglo nebu pod oblake - izronio je kit. ''To je bilo doslovno na rubu oluje, tako smo ga uspjeli poslikat i nakon toga smo morali pobjeći", rekao je Grgur Plesić iz Instituta Plavi svijet.

Pročitajte i ovo Pregled tjedna - Ivana Petrović Najvažnija zbivanja Ivana Petrović donosi pregled ključnih događaja proteklog tjedna Pregled tjedna - Barbara Golja Tjedni pregled Barbare Golja Novi državni odvjetnik, prvi Putinov intervju i obvezni vojni rok događaji su koji su obilježili tjedan

Slovence nije uplašila morska grdosija u Jadranu, ali ih je zaraza potjerala na granicu. I ne samo njih! Jer Hrvatska je u crvenom. Za mnoge zemlje nismo na popisu sigurnih destinacija. U prijevodu: danas gosta imaš, sutra možda nemaš!

Turistička kola krenula - nizbrdo

U tjednu za nama turistička su kola krenula nizbrdo. Oboreni su korona rekordi, a plešemo kako virus diktira! Traže traže krivci za eksploziju novozaraženih.

"Otvorili smo granice što je dobro, ali smo trebali otvoriti granice na pametniji način i ne svima. U isto vrijeme smo trebali
dovesti kvalitetne turiste, a ne ljude koji dolaze na odmor radi partijanja i širenja bilo čega što žele", rekao je znanstvenik Ivan Đikić.

A ministar zdravstva Vili Beroš poručio: "Lako je biti general poslije bitke, davanje tako paušalnih ocjena od nekog tko nije epidemiolog po svojoj struci nije očekivano".

Jesen donosi jednu brigu više

Kako bilo, čudno ljeto još čudnije godine, gura dalje. A jesen donosi brigu više – povratak u školske klupe. Neodgovorenih pitanja je napretek. Čekaju se upute, plan još razrađuje. A nastava? Možda kreće, možda ipak ne, ovisno pitate li ministra ili premijera.


Sve manje strpljenja imaju i privremeni stanari zagrebačkog Cvjetnog naselja. Otkako ih je potres izbacio na ulicu čekaju na pomoć države i grada.

Što se sve još događaju u proteklom tjednu pogledajte u videu u galeriji.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene