Tjedni pregled donosi podsjetnik na najvažnije događaje u tjednu iza nas.


Protutnjala je pijavica uz obalu i za sobom ostavila kaos, a iz mora koje se diglo nebu pod oblake - izronio je kit. ''To je bilo doslovno na rubu oluje, tako smo ga uspjeli poslikat i nakon toga smo morali pobjeći", rekao je Grgur Plesić iz Instituta Plavi svijet.

Vezani članci Pregled tjedna Ivane Pezo-Moskaljov (Foto: Dnevnik.hr) Brojke divljaju: Ne zna se jesmo li u jeku turističke ili epidemiološke sezone Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik Nove TV) Prvo olujno nevrijeme pa burna proslava Oluje: Hrvatska politika u Kninu je nakon 25 godina konačno okrenula novi list

Slovence nije uplašila morska grdosija u Jadranu, ali ih je zaraza potjerala na granicu. I ne samo njih! Jer Hrvatska je u crvenom. Za mnoge zemlje nismo na popisu sigurnih destinacija. U prijevodu: danas gosta imaš, sutra možda nemaš!

Turistička kola krenula - nizbrdo

U tjednu za nama turistička su kola krenula nizbrdo. Oboreni su korona rekordi, a plešemo kako virus diktira! Traže traže krivci za eksploziju novozaraženih.

"Otvorili smo granice što je dobro, ali smo trebali otvoriti granice na pametniji način i ne svima. U isto vrijeme smo trebali
dovesti kvalitetne turiste, a ne ljude koji dolaze na odmor radi partijanja i širenja bilo čega što žele", rekao je znanstvenik Ivan Đikić.

A ministar zdravstva Vili Beroš poručio: "Lako je biti general poslije bitke, davanje tako paušalnih ocjena od nekog tko nije epidemiolog po svojoj struci nije očekivano".

Jesen donosi jednu brigu više

Kako bilo, čudno ljeto još čudnije godine, gura dalje. A jesen donosi brigu više – povratak u školske klupe. Neodgovorenih pitanja je napretek. Čekaju se upute, plan još razrađuje. A nastava? Možda kreće, možda ipak ne, ovisno pitate li ministra ili premijera.


Sve manje strpljenja imaju i privremeni stanari zagrebačkog Cvjetnog naselja. Otkako ih je potres izbacio na ulicu čekaju na pomoć države i grada.

Što se sve još događaju u proteklom tjednu pogledajte u videu u galeriji.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr