Iza Hrvatskog sabora turbulentna je godina - bilo je tu preslagivanja i natezanja većine, pokušaja opoziva ministra ali i cijele Vlade, a discipliniranju zastupnika, čije su "rasprave" ponekad bile i na granici fizičkog sukoba, nisu pomagale nikakve metode pa ni novčane kazne. Tatjana Krajač, reporterka Dnevnika Nove TV, koja dugi niz godina prati političku scenu i saborsku pozornicu za naš portal dala je svoju ocjenu protekle godine u Saboru te predviđanja za 2018.

Galerija +0 Tatjana Krajač o 2017.godini (Foto: Anamaria Batur)

"Borili smo se i ove godine hoće li biti izbora ili neće, počeli smo godinu s jednom većinom i koalicijom, a završili s drugom. No, jedna tema koja je zakuhala sve je priča oko Agrokora koja se preslikala i na parlament, a zbog Agrokora je na neki način pala Vlada," ističe Tatjana Krajač, novinarka Dnevnika Nove TV.

Godinu u Saboru obilježila je i izrazito niska razina komunikacije među zastupnicima - bilo je tu puno vrijeđanja na osobnoj razini, ponekad i na granici fizičkog sukoba, a svjedočili smo i iznošenju dvojice "živozidaša" iz sabornice.

"Sabor se pretvara u cirkus, u kojem glavu riječ vode pojedinci. Niti jednom se zastupnici nisu posvađali oko krucijalne teme, nego oko ideoloških trzavica ili na osobnoj razini. Konkretnih prijedloga nema, prvenstveno ne od oporbe, pa radije pričaju gluposti, pod navodnicima, nešto što će biti na razini vica", ocijenila je Krajač.

Prazna sabornica slika je koju smo često vidjeli a to je, kaže ova iskusna reporterka, "ne zato što se radi negdje drugdje, nego zato što se ne radi uopće".

Zašto smatra da novčane kazne koje su uvedene za izostanke zastupnika neće nikad imati efekta te što u Saboru možemo očekivati u 2018. godini pogledajte u videu.
 

Vezani članci Katarina Peović - 2 Peović o napadu HDZ-ovke: "Takva brutalna obraćanja nisu baš uobičajena." Burić se navečer ispričala, ali ne - Peović Andrej Plenković VIDEO Plenkovića u Saboru pitali hoće li biti poskupljenja teleoperatera: "Butković je s njima razgovarao i..."
Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju