Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Predstavili 'prvu' Bibliju za slijepe, a ona postoji još od 1978. godine!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je jutros Udruga Zamisli u Pučkom otvorenom učilištu predstavila 'prvu' audio Bibliju za slijepe osobe u Hrvatskoj, nekoliko sati kasnije stiže priopćenje Hrvatske knjižnice za slijepe u kojem stoji kako audio izdanje Biblije na hrvatskom jeziku posjeduju još od 1978. godine.

Hrvatska knjižnica za slijepe priopćila je kako još od 1978. godine posjeduje audio izdanje Biblije na 20 magnetofonskih vrpci, a 2003. godine je to izdanje presnimljeno na osam CD-ova.

Pročitajte i ovo PR Najveće okupljanje poduzetnika Najava konferencije i donatorske gala večere UGP-a Slika nije dostupna UOČI NOVE ODLUKE Mali distributeri goriva zavapili prema Vladi: ''Ugroženo nam je poslovanje i 1000 radnih mjesta"

Riječ je o izdanju Kršćanske sadašnjosti u prijevodu Bonaventure Dude, ističu iz Knjižnice za slijepe. 

Time demantiraju tvrdnju udruge Zamisli prema kojima su oni ti koji su danas prvi put predstavili audio izdanje Biblije za slijepe osobe u Hrvatskoj.

'Riječ je o prvom audio zapisu Biblije na hrvatskom jeziku', rekla je predsjednica udruge Svjetlana Marijon te dodala kako je projekt nazvan 'Soba susreta', a cilj mu je omogućiti svim slijepim osobama samostalno preslušavanje i odabir željenih dijelova Biblije.

Udruga Zamisli pozvala je sve slijepe osobe da im se jave kako bi im za Božić poklonili primjerke audio Biblije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene