Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što je jutros Udruga Zamisli u Pučkom otvorenom učilištu predstavila 'prvu' audio Bibliju za slijepe osobe u Hrvatskoj, nekoliko sati kasnije stiže priopćenje Hrvatske knjižnice za slijepe u kojem stoji kako audio izdanje Biblije na hrvatskom jeziku posjeduju još od 1978. godine.


Hrvatska knjižnica za slijepe priopćila je kako još od 1978. godine posjeduje audio izdanje Biblije na 20 magnetofonskih vrpci, a 2003. godine je to izdanje presnimljeno na osam CD-ova.

Vezani članci Neboder za stanovanje Hrvatskog vojnog veleučilišta u Zagrebu - 1 Ministarstvo na sudu zbog maskirnog nebodera na vojnom učilištu: ''Investitor potražuje jedan dio radova koji nisu bili realizirani'' Europski sud za ljudska prava, ilustracija Hrvatska u Strasbourgu izgubila tri slučaja zbog povrede prava na pošteno suđenje

Riječ je o izdanju Kršćanske sadašnjosti u prijevodu Bonaventure Dude, ističu iz Knjižnice za slijepe. 

Time demantiraju tvrdnju udruge Zamisli prema kojima su oni ti koji su danas prvi put predstavili audio izdanje Biblije za slijepe osobe u Hrvatskoj.

'Riječ je o prvom audio zapisu Biblije na hrvatskom jeziku', rekla je predsjednica udruge Svjetlana Marijon te dodala kako je projekt nazvan 'Soba susreta', a cilj mu je omogućiti svim slijepim osobama samostalno preslušavanje i odabir željenih dijelova Biblije.

Udruga Zamisli pozvala je sve slijepe osobe da im se jave kako bi im za Božić poklonili primjerke audio Biblije.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju