Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''podvući crtu''

Dodijelili odlikovanja na Pantovčaku pa zaboravili na mjere: Nakon dužeg odgađanja dogodio se jedan važan susret

Nepridržavanje mjera na Pantovčaku
Nepridržavanje mjera na Pantovčaku DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Predsjednik Zoran Milanović uručuje odlikovanja Predsjednik Zoran Milanović uručuje odlikovanja Foto: DNEVNIK.hr Nepridržavanje mjera na Pantovčaku Nepridržavanje mjera na Pantovčaku Foto: DNEVNIK.hr +0 Susret predsjednika Milanovića i ministra Banožića Galerija 1/3 >>
Predsjednik Zoran Milanović uručio je odlikovanja zaslužnima u Domovinskom ratu. U prigodnom je obraćanju naglasio da je vrijeme da se nakon 30 godina podvuče crta.

Predsjednik Republike Zoran Milanović uručio je odlikovanja pripadnicima 1. gardijske brigade Tigrovi te pripadnicima Jedinice za posebne zadatke Rakitje, Ministarstva unutarnjih poslova RH, a u povodu 30. obljetnice osnivanja.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Zoran Milanović - 2 Na svečanom dočeku Rafalea FOTO/VIDEO "Nisam ga vidio": Pogledajte kako je izgledao prvi susret Plenkovića i Milanovića nakon izbora Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek Iz minute u minutu Predstavnici manjina prelomili: "Podržat ćemo ga za predsjednika Sabora"; bivša ministrica: "Velika koalicija HDZ-SDP za Hrvatsku bi bila najmanja šteta"

''Mislim da možemo polako početi podvlačiti crtu, ali ne smijemo zaboraviti što se tada dogodilo'', rekao je Milanović. Podsjetio je na kinesku poslovicu da je bolje biti pas u mirnim vremenima nego čovjek u ratnim.

Nepridržavanje mjera na Pantovčaku Predsjednik Zoran Milanović uručuje odlikovanja Foto: DNEVNIK.hr

Zahvalio je onima koji više nisu među nama i napomenuo da ih Hrvatska nije zaboravila i nikad neće zaboraviti. ''Tražimo mrvicu razumijevanja da bi ljudi mogli zajedno živjeti'', poručio je. Dodao je da smo mi jedino društvo u Europi koje je prošlo rat, osim ''naše susjedne, uništene i razorene Bosne i Hercegovine''.

Ponovio je da se nakon 30 godina treba podvući crta. ''I u slavi i u krvi, Tigrovi su uvijek prvi'', poručio je na kraju svog izlaganja.

Nakon zahvala odlikovanih i zajedničke fotografije svi su se još malo podružili na Pantovčaku, ali su na mjere očito zaboravili. Maske se nisu baš nosile pravilno, od razmaka nije bilo ni r...

Nakon što ga je predsjednik prozvao da je iz tjedna u tjedan izbjegavao doći na sastanak na Pantovčak, današnji je događaj bio prilika za susret i kratki razgovor vrhovnog zapovjednika Zorana Milanovića i ministra obrane Marija Banožića.

Nepridržavanje mjera na Pantovčaku Susret predsjednika Milanovića i ministra Banožića Foto: DNEVNIK.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene