Predsjednik Zoran Milanović uručio je odlikovanja zaslužnima u Domovinskom ratu. U prigodnom je obraćanju naglasio da je vrijeme da se nakon 30 godina podvuče crta.

Galerija


Predsjednik Republike Zoran Milanović uručio je odlikovanja pripadnicima 1. gardijske brigade Tigrovi te pripadnicima Jedinice za posebne zadatke Rakitje, Ministarstva unutarnjih poslova RH, a u povodu 30. obljetnice osnivanja.

Vezani članci Predsjednik Zoran Milanović na svečanosti obilježavanja 27. obljetnice Počasno-zaštitne bojne - 3 Milanović poručio vojnicima: "Čuvajte mir, stabilnost i ravnotežu u kojoj će Hrvatska ići naprijed" Predsjednik Zoran Milanović odlikovao pripadnike MUP-a Predsjednik Milanović odlikovao djelatnike MUP-a: "Pitao sam se zašto mi nemamo svoj Dan policije"

''Mislim da možemo polako početi podvlačiti crtu, ali ne smijemo zaboraviti što se tada dogodilo'', rekao je Milanović. Podsjetio je na kinesku poslovicu da je bolje biti pas u mirnim vremenima nego čovjek u ratnim.

Nepridržavanje mjera na Pantovčaku
Predsjednik Zoran Milanović uručuje odlikovanja Foto: DNEVNIK.hr

Zahvalio je onima koji više nisu među nama i napomenuo da ih Hrvatska nije zaboravila i nikad neće zaboraviti. ''Tražimo mrvicu razumijevanja da bi ljudi mogli zajedno živjeti'', poručio je. Dodao je da smo mi jedino društvo u Europi koje je prošlo rat, osim ''naše susjedne, uništene i razorene Bosne i Hercegovine''.

Ponovio je da se nakon 30 godina treba podvući crta. ''I u slavi i u krvi, Tigrovi su uvijek prvi'', poručio je na kraju svog izlaganja.

Nakon zahvala odlikovanih i zajedničke fotografije svi su se još malo podružili na Pantovčaku, ali su na mjere očito zaboravili. Maske se nisu baš nosile pravilno, od razmaka nije bilo ni r...

Nakon što ga je predsjednik prozvao da je iz tjedna u tjedan izbjegavao doći na sastanak na Pantovčak, današnji je događaj bio prilika za susret i kratki razgovor vrhovnog zapovjednika Zorana Milanovića i ministra obrane Marija Banožića.

Nepridržavanje mjera na Pantovčaku
Susret predsjednika Milanovića i ministra Banožića Foto: DNEVNIK.hr