Zoran Milanović
Zoran Milanović Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Predsjednik Republike Zoran Milanović odgovorio je premijeru Andreju Plenkoviću koji je kazao da policija nije Plenkovićeva ni Pupovčeva, kao što ni vojska nije Milanovićeva.


''Napokon je Plenković rekao i jednu istinu: da, vojska je NAŠA, to je Hrvatska vojska'', odgovorio je predsjednik Zoran Milanović premijeru Andreju Plenkoviću nakon izjave da policija nije Plenkovićeva, kao što niti vojska nije Milanovićeva.

Predsjednik je u Facebook objavi napisao da je vojska tu da čuva cjelovitost isuverenitet države.

''I tu staje sva istina iz Plenkovićevih usta. Hrvatska vojska ne patrolira ulicama. Za sigurnost, red i mir naših građana zadužena je hrvatska policija kojom upravljaju Plenković i njegov ministar. A za njih je sramotni događaj u Borovu selu prijepodne bio kršenje javnog reda i mira, a popodne postao javno poticanje na nasilje i mržnju. Valjda nakon što im je Pupovac to prinio pozornosti.

Andrej Plenović Andrej Plenković: "Hrvatska policija nije ni Plenkovićeva ni Pupovčeva, kao što ni vojska nije Milanovićeva"

Dakle, sva odgovornost za (ne)postupanje policije u Borovu selu vodi do Vlade kojom ravnaju Plenković i Pupovac, umjesto da policiju puste da radi svoj posao po zakonu i bude NAŠA. Nakon pet godina vladanja, eto, spomenuo se Plenković i spomenika Šoškočaninu. Ali opet ne u namjeri da pokrene njegovo uklanjanje, prije će biti da osnuje još jedno povjerenstvo koje će na koncu utvrditi kako se i mauzolej neplivača Šoškočanina tamo iznimno može koristiti u komemorativne svrhe'', poručio je Milanović. 

Napokon je Plenković rekao i jednu istinu: da, vojska je NAŠA, to je Hrvatska vojska. Tu je da čuva cjelovitost i...

Posted by Zoran Milanović on Monday, May 3, 2021