Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čije su policija i vojska?

Stigao odgovor predsjednika Zorana Milanovića: ''Napokon je Plenković rekao i jednu istinu''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Zoran Milanović odgovorio je premijeru Andreju Plenkoviću koji je kazao da policija nije Plenkovićeva ni Pupovčeva, kao što ni vojska nije Milanovićeva.

''Napokon je Plenković rekao i jednu istinu: da, vojska je NAŠA, to je Hrvatska vojska'', odgovorio je predsjednik Zoran Milanović premijeru Andreju Plenkoviću nakon izjave da policija nije Plenkovićeva, kao što niti vojska nije Milanovićeva.

Predsjednik je u Facebook objavi napisao da je vojska tu da čuva cjelovitost isuverenitet države.

''I tu staje sva istina iz Plenkovićevih usta. Hrvatska vojska ne patrolira ulicama. Za sigurnost, red i mir naših građana zadužena je hrvatska policija kojom upravljaju Plenković i njegov ministar. A za njih je sramotni događaj u Borovu selu prijepodne bio kršenje javnog reda i mira, a popodne postao javno poticanje na nasilje i mržnju. Valjda nakon što im je Pupovac to prinio pozornosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna O aktualnostima Andrej Plenković: "Hrvatska policija nije ni Plenkovićeva ni Pupovčeva, kao što ni vojska nije Milanovićeva"

Dakle, sva odgovornost za (ne)postupanje policije u Borovu selu vodi do Vlade kojom ravnaju Plenković i Pupovac, umjesto da policiju puste da radi svoj posao po zakonu i bude NAŠA. Nakon pet godina vladanja, eto, spomenuo se Plenković i spomenika Šoškočaninu. Ali opet ne u namjeri da pokrene njegovo uklanjanje, prije će biti da osnuje još jedno povjerenstvo koje će na koncu utvrditi kako se i mauzolej neplivača Šoškočanina tamo iznimno može koristiti u komemorativne svrhe'', poručio je Milanović. 

Napokon je Plenković rekao i jednu istinu: da, vojska je NAŠA, to je Hrvatska vojska. Tu je da čuva cjelovitost i...

Posted by Zoran Milanović on Monday, May 3, 2021

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene