Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u Dnevniku Nove TV

Predsjednik sindikata Preporod o pregovorima s Vladom: "Vrijeđa nas kada ministri aludiraju da nismo dovoljno osjetljivi"

Aktualno Galerija Željko Stipić - 1 Željko Stipić - 1 Foto: DNEVNIK.hr Željko Stipić - 2 Željko Stipić - 2 Foto: DNEVNIK.hr Sanja Vištica Sanja Vištica Foto: DNEVNIK.hr +0 Medicinska radnica: Ilustracija Galerija 1/4 >>
Završeni su sastanci Vlade s predstavnicima sindikata državnih i javnih službenika. Vladini pregovarači dali su novu, uvećanu ponudu za povećanje osnovice plaća, no sindikati još uvijek ne pristaju. Pregovore nastavljaju. Reakcije iz sindikata Preporod donosi reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Vištica koja je razgovarala s predsjednikom Željkom Stipićem.

Predsjednik sindikata Preporod Željko Stipić reporterki Sanji Vištici kazao je kako nakon sastanka nije bio ljutit nego zabrinut.

"Imamo malo vremena i velik problem. Zabrinut sam što idući tjedan je posljedni tjedan mjeseca, a to znači da ako želimo uloviti povišicu plaće za listopad moramo doći do riješenja", kazao je Stipić.

Na pitanje taktizira li Vlada, Stipić kaže da je to teško reći, "ali minimalni pomaci stvari objašnjavaju na taj način. Previše se tu vremena gubi. Moramo sve napraviti da nađemo rješenje u idućim danima".

Pročitajte i ovo Stjepan Topolnjak - 2 najavili prosvjede Sindikati nakon sastanka s Vladom: "Nismo zadovoljni. Ponuda je bolja, ali daleko je od očekivanog"

Reporterku je zanimalo i postoji li prostor za uzmak sa strane sindikata. "Sindikati su već odstupili, zaboravili smo da je prvi zahtjev bio povećanje od 15 posto", kazao je predsjednik sindikata.

Stipić ističe kako je sindikalna strana itekako svjesna teške situacije. "Čak nas vrijeđa kad nam ministri aludiraju da nismo dovoljno osjetljivi, da ne prepoznajemo težinu situacije", kazao je.

Na pitanje spremaju li se nove akcije i prosvjedi, odgovara: "Već spremamo, odradili smo 17 županijskih sastanaka, sprema se ono što će se sindiakti dogovoriti".

Pročitajte i ovo Renata Čulinović-Čaić Nisu prihvatili ponudu Nema dogovora sindikata i Vlade, hoće li liječnici u štrajk? "Mi nećemo biti roboti i nećemo raditi na takav način"

Stipić smatra i kako je vrijeme da premijer Andrej Plenković dođe na sastanak sa sindikatima. "Nadam se da će doći jer bi šteta mogla biti teško popravljiva ako se ne dogovori idući tjedan", kazao je Stipić i zaključio kako sindikati od Vlade očekuju bolju ponudu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene