Obavijesti Video Pretražite Navigacija
najavili prosvjede

Sindikati nakon sastanka s Vladom: "Nismo zadovoljni. Ponuda je bolja, ali daleko je od očekivanog"

Aktualno Galerija Stjepan Topolnjak - 2 Stjepan Topolnjak - 2 Foto: DNEVNIK.hr Stjepan Topolnjak - 1 Stjepan Topolnjak - 1 Foto: DNEVNIK.hr Pregovori Vlade sa sindikatima Pregovori Vlade sa sindikatima Foto: DNEVNIK.hr +0 Sanja Vištica Galerija 1/4 >>
Nastavljaju se pregovori Vlade i sindikata zaposlenih u javnim i državnim službama. Nakon što su predstavnici sindikata javnih službi objavili da je ponuda Vladinih pregovarača odbijena nakon izjašnjavanja članova, ministar rada Marin Piletić poručio je da stiže nova ponuda.

Sindikati traže ukupno povećanje osnovice plaća od gotovo 15 posto, a Vladini pregovarači ponudili su povećanje od četiri posto odmah te još dva posto u travnju iduće godine. Nakon završetka sastanka, sindikati državnih službi poručuju da su dobili povoljniju ponudu.

"Dana je korekcija ponude koju ćemo mi iznijeti pred svoja tijela pred svoje članove, čini nam se nešto povoljnije", rekao je Dubravko Jagić, predsjednik Sindikata policije Hrvatske.

Zdravko Lončar
iz Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a kazao je da o detaljima kontra ponude neće još izvijestiti javnost dok se ne konzultiraju s članstvom, kazao je samo: "Financijski je kad se gleda teža".

Pročitajte i ovo Prosvjed u Francuskoj ODGOVOR NA INFLACIJU VIDEO Građanima je prekipjelo: Izlaze na ulice diljem Europe, prosvjeduju protiv sve većih troškova života

Sve prati reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Vištica koja je razgovarala s predsjednikom sindikata zdravstva i socijalne skrbi Stjepanom Topolnjakom.

"Nismo zadovoljni. Ponuda je bolja, ali daleko je od očekivanog. Ponuda Vlade je preniska i time naši članovi neće biti zadovoljni, ali ne mogu to tvrditi sa sigurnošću", kazao je Topolnjak i dodao kako do idućeg, petog kruga sastanaka sljedećeg utorka očekuju konkretniju ponudu Vlade.

Od zahtjeva za povećanjem plaće od 13 posto ne odustaju, a Topolnjak poručuje i kako dosadašnja povećanja ne prate rast inflacije.

"Razgovarali smo i o tome. Naš zahtjev je bio da se napravi indeksacija iduće godine, Vlada tome nije sklona, ne prihvaća to. Ne znam zašto bi se Vlada bojala indeksacije, ako inflacija neće biti veća od 5 posto neće biti ni indeksacije", poručuje Topolnjak i najavljuje prosvjede.

"Mogu samo reći da nećemo odmah ići u štrajk, ali sindikalne akcije ćemo imati. Sigurno će biti i prosvjedi, prema tome kako se naša tijela i članovi izjasne", kazao je Topolnjak.

Cijeli razgovor pogledajte u videu koji je u prilogu

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene