Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je danas izaslanstvo Hrvatske poljoprivredne komore i udruga poljoprivrednika na čelu s predsjednikom Matom Brlošićem.


U razgovoru je sudjelovao i savjetnik ministra poljoprivrede Marko Dražetić.

Vezani članci Zbog snijega i hladnoće propadaju usjevi - 4 Poljoprivrednici na mukama zbog vremenskih neprilika: "Koliko je ovaj današnji dan napravio štete, to ćemo vidjeti" Slika nije dostupna 'Umjesto pogleda u budućnost, dobili smo inventuru prošlosti!'

Razgovaralo se o razlozima nezadovoljstva dijela poljoprivrednika, ali i o sistemskim problemima razvoja poljoprivrede i sela u Hrvatskoj.

Sudionici sastanka naglasili su kako razumiju proračunska ograničenja, ali da isplate poticaja trebaju biti po jasnim i transparentnim kriterijima. Proizvođači su posebno istaknuli kako je otkupna cijena pšenice u Hrvatskoj najniža u regiji i Europi.

>>Prosvjed seljaka ga UNIŠTAVA: U poslu izgubio skoro MILIJUN kuna!

Stanje u poljoprivredi ocijenjeno je ozbiljnim te je istaknuta potreba novih, sistemskih mjera koje bi jamčile stabilnost poslovanja i održivost proizvodnje. Uz mnoštvo prijedloga kako popraviti postojeće stanje, sudionici razgovora složili su se da probleme treba rješavati u dijalogu s resornim ministarstvom i drugim zainteresiranim.

U tom kontekstu, važno je kroz široku raspravu donijeti novu strategiju ruralnog razvoja Republike Hrvatske, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook