Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Blokirali mi posao'

Prosvjed seljaka ga UNIŠTAVA: U poslu izgubio skoro MILIJUN kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kuća i benzinska postaja Petra Antunovića nalaze se 500 metara od graničnog prijelaza Županja - Orašje. Blokadom ceste seljaci su blokirali i njegovu kuću te benzinsku postaju.

Petar Antunović, vlasnik jedne benzinske crpke u Vukovarsko-srijemskoj županiji kaže kako je u posljednjih tjedan dana zbog blokade ceste izgubio 800.000 kuna, a sa svog posjeda do grada može samo kroz polje kukuruza. Kako ima dijete od godinu dana blokada mu još više otežava situaciju.

Pročitajte i ovo Prosvjed francuskih poljoprivrednika - 1 Francuska prosvjeduje Blokirana autocesta i bale sjena u plamenu: Seljaci pritisnuli Macrona - "Što god da se dogodi, odlučni smo ići do kraja" Prosvjedi seljaka u Njemačkoj - 3 Seljaci izazvali kaos VIDEO Počeli povijesni prosvjedi u jednoj od najmoćnijih europskih država, tvrtke panično zovu radnike: "Ne krećite na posao!"

>> Policija prosvjednicima: Kršite zakon!

>> Sve napetije: Prosvjednici traktorima htjeli blokirati granične prijelaze

'Ja ne mogu do trgovine po mlijeko za svoje malo dijete', rekao je Antunović u očaju. Već tjedan dana zbog prosvjeda, tvrdi, ne može poslovati. 'Radnik mi na posao dolazi kroz polje kukuruza jer se do mog posjeda ne može na drugi način. Skroz sam blokiran i na taj sam način do sada već izgubio 800.000 kuna ', ispričao je Antunović za Dnevnik.hr.

Kod njega je bio predsjednik Sindikata hrvatskih seljaka Tomislav Pokrovac koji mu je kaže, rekao 'žao mi je, ali vi ste kolateralna žrtva'.

Antunović se za pomoć obratio i policiji, a kada mu ni oni nisu mogli pomoći, zvao je, kaže Ministarstvo unutarnjih poslova. Pune ruka posla ima i njegov odvjetnik. On od Općinskog suda u Županji tražiti hitnu deblokadu benzinske, a protiv organizatora prosvjeda najavljuje tužbu za naknadu štete.

Tomislava Pokrovca tražili smo komentar, a on je samo kratko poručio: 'Nema organizatora, neka pita policiju i Linića, oni su blokirali'.

Seljaci su blokirali cestu koja vodi prema graničnom prijelazu Županja-Orašje, ali sam granični prijelaz nisu blokirali. Do graničnog prijelaza Županja-Orašje može se samo kroz grad Županju, a policijski djelatnici preusmjeravaju promet u grad od tzv. 'bošnjačkog raskrižja' prema Šantavi, te graničnom prijelazu. 'Promet je otežan, ali se odvija tako da se graničnom prijelazu može pristupiti', rekao je za Dnevnik.hr Domagoj Džigumović, glasnogovornik PU vukovarsko - srijemske.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene