Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grabar Kitarović oštra:

"Neiskorištavanje novca iz EU fondova je 'ravno veleizdaji'"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kolinda Grabar Kitarović u subotu je u Zadru nazočila na izbornom saboru Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević koja ju je podržala u predsjedničkoj kampanji.

Ne činiti ništa, odnosno da nam je u prvoj godini članstvo u Europskoj uniji trošak, umjesto da nam bude na korist, po meni jest "ravno veleizdaji" i po meni takva Vlada mora otići, rekla je Kolinda Grabar Kitarović koju su članovi HSP-a dr. Ante Starčević podržali dugotrajnim pljeskom u zadarskome HNK.

Pročitajte i ovo Kolinda na skupu podrške - 3 subota u zagrebu Grabar Kitarović otkrila vraća li se u hrvatsku politiku: "Ne želim da ispadne da sam lagala" Vukovar Godinama dobro rade Vukovar među najboljima po povlačenju novca iz EU fondova: "Ovo je novi poticaj za usvajanje nekih budućih projekata"

Obraćajući se nazočnima, predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović je rekla da je protiv monetizacije, te da se na druge načine mogu popuniti rupe u proračunu, a jedan od njih bio je iskorištavanje bilo što od 11 milijardi eura iz EU fondova, od kojih, kaže, nije iskorišten ni jedan euro. "Ova bi Vlada mogla malo zasukati rukave i početi raditi, a ne prodavati hrvatska nacionalna sredstva", istaknula je. Poručila je da aktualna vlada mora otići, a neiskorištavanje novca iz EU fondova nazvala je "ravno veleizdaji".

VIDEO Gotovina o braniteljima u Savskoj: 'To su naši branitelji, imaju pravo reći što žele'

Na pitanje novinara je li joj otežava kampanju istraga protiv zadarskoga gradonačelnika Božidara Kalmete, Grabar Kitarović je rekla da ne drži da je to ikakva smetnja, ali da se svakoga mora smatrati nevinim se dok se ne dokaže suprotno.

Na pitanje novinara očekuje li podršku generala Ante Gotovine, rekla je da tu podršku on treba izraziti, ali da će svakako s njim razgovarati.

U subotu su se na svečanom obilježavanju 23. obljetnice 72. bojne vojne policije u zadarskom Arsenalu susreli general Ante Gotovina i Kolinda Grabar Kitarović.

Novinari su ga pitali koga će podržati na predsjedničkim izborima, a general Gotovina rekao je kako se izbori približavaju i da je to demokracije. "To je višestranačje, nije jednoumlje, imamo evo i predsjedničku kandidatkinju. Ja ne znam tko će biti predsjednik, to će građani odlučiti", rekao je Gotovina. Na ponovljeno pitanje novinara hoće li podržati Kolindu Grabar Kitarović, Gotovina je rekao da se ne želi izjasniti. "Zašto bih davao javnu potporu, ja nisam u politici i ne bavim se politikom", dodao je Gotovina.

Predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović poslijepodne će održati predizborni skup u Sportskom centru Višnjik.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene