Kolinda Grabar Kitarović u subotu je u Zadru nazočila na izbornom saboru Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević koja ju je podržala u predsjedničkoj kampanji.


Ne činiti ništa, odnosno da nam je u prvoj godini članstvo u Europskoj uniji trošak, umjesto da nam bude na korist, po meni jest "ravno veleizdaji" i po meni takva Vlada mora otići, rekla je Kolinda Grabar Kitarović koju su članovi HSP-a dr. Ante Starčević podržali dugotrajnim pljeskom u zadarskome HNK.

Vezani članci Svečani prijem u Kninu, Kolinda Grabar Kitarović (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) - 13 Predsjednica uoči blagdana Velike Gospe na misi u Bosni i Hercegovini Mislav Kolakušić, Miroslav Škoro, Zoran Milanović, i Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Predsjedničke igre mogu započeti: Doznajemo kad će Grabar-Kitarović napokon službeno objaviti kandidaturu

Obraćajući se nazočnima, predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović je rekla da je protiv monetizacije, te da se na druge načine mogu popuniti rupe u proračunu, a jedan od njih bio je iskorištavanje bilo što od 11 milijardi eura iz EU fondova, od kojih, kaže, nije iskorišten ni jedan euro. "Ova bi Vlada mogla malo zasukati rukave i početi raditi, a ne prodavati hrvatska nacionalna sredstva", istaknula je. Poručila je da aktualna vlada mora otići, a neiskorištavanje novca iz EU fondova nazvala je "ravno veleizdaji".

VIDEO Gotovina o braniteljima u Savskoj: 'To su naši branitelji, imaju pravo reći što žele'

Na pitanje novinara je li joj otežava kampanju istraga protiv zadarskoga gradonačelnika Božidara Kalmete, Grabar Kitarović je rekla da ne drži da je to ikakva smetnja, ali da se svakoga mora smatrati nevinim se dok se ne dokaže suprotno.

Na pitanje novinara očekuje li podršku generala Ante Gotovine, rekla je da tu podršku on treba izraziti, ali da će svakako s njim razgovarati.

U subotu su se na svečanom obilježavanju 23. obljetnice 72. bojne vojne policije u zadarskom Arsenalu susreli general Ante Gotovina i Kolinda Grabar Kitarović.

Novinari su ga pitali koga će podržati na predsjedničkim izborima, a general Gotovina rekao je kako se izbori približavaju i da je to demokracije. "To je višestranačje, nije jednoumlje, imamo evo i predsjedničku kandidatkinju. Ja ne znam tko će biti predsjednik, to će građani odlučiti", rekao je Gotovina. Na ponovljeno pitanje novinara hoće li podržati Kolindu Grabar Kitarović, Gotovina je rekao da se ne želi izjasniti. "Zašto bih davao javnu potporu, ja nisam u politici i ne bavim se politikom", dodao je Gotovina.

Predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović poslijepodne će održati predizborni skup u Sportskom centru Višnjik.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook