Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proslava Velike Gospe

Predsjednica u Aljmašu: Naša vjera ohrabruje za svakodnevni život i budućnost bez straha

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović pridružila se u srijedu proslavi Velike Gospe u Svetištu Gospe od utočišta u Aljmašu, gdje je svetu misu predvodio mons. Đuro Hranić, đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit, a predsjednica je istaknula kako nas 'naša vjera ohrabruje za naš svakodnevni život i budućnost bez straha'.

„Posebno je veselje danas biti dio velike povorke hodočasnika u Aljmašu, jednom od brojnih naših nacionalnih svetišta posvećenih Majci Božjoj, kraljici Hrvata. Zajedno sa svojom Gospom naš je narod bio prognan, ali se i vratio u svoj prelijepi Aljmaš“, kazala je Kolinda Grabar-Kitarović, priopćeno je iz Ureda predsjednice Republike.

Pročitajte i ovo Aljmaš se priprema za blagdan Velike Gospe - 2 Pripreme u pandemiji Blagdan Velike Gospe u vrijeme korone: Vjernicima u Aljmašu uzimat će broj osobne iskaznice Aljmaš (Dnevnik.hr) Pripreme za Gospu Imaju više vikendaša nego stanovnika: ''Što je Čiovo na moru, to smo mi na kontinentu''

„Upravo zato, ne zaboravljajući sve one koji su dali živote za obranu ovog dijela naše domovine, slaveći blagdan Uznesenja Bogorodice mi danas slavimo kulturu života i ljubavi! Likom ponizne i skromne žene koja pobjeđuje zlo, naša nas vjera ohrabruje za naš svakodnevni život i budućnost bez straha“, istaknula je hrvatska predsjednica u nacionalnom marijanskom svetištu u Amljašu. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene