Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcija iz Ureda Predsjednice

Predsjednica odgovorila Vučiću: "Ako želi slati poruke u vrijeme blagdana, neka budu nekonfliktne"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odnosi Hrvatske i Srbije, na žalost, ne idu u pozitivnom smjeru.

Iz Ureda predsjednice kažu da se u ovom blagdanskom razdoblju, kada bismo svi trebali biti posvećeni svojim obiteljima i najmilijima, ne bi trebale komentirati političke teme.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Rezolucija o genocidu Majke Srebrenice apeliraju: "Vučićeve prijetnje shvatite ozbiljno, hitno rasporedite NATO snage na granici" Tomislav Zigmanov, predsjednik Demokratskoga saveza Hrvata u Vojvodini i hrvatski zastupnik u Skupštini Srbije Vučić objavio Žigmanov ponovno dobio mandat u resoru srbijanske vlade: "Potvrda o mojem predanom radu"

Za to će, ističu, biti vremena početkom iduće godine, kada prođu i blagdani pravoslavnih vjernika. Ako se već šalju, moraju pridonositi međusobnom razumijevanju i rješavanju otvorenih pitanja.

"Ured PRH ostaje pri stavu da u ovom blagdanskom razdoblju, kada bismo svi trebali biti posvećeni svojim obiteljima i najmilijima, ne komentira političke teme. Za to će biti vremena početkom iduće godine, kada prođu i blagdani pravoslavnih vjernika. Ako, pak, političari ipak žele slati poruke u vrijeme blagdana, one trebaju biti nekonfliktne, te pridonostiti međusobnom razumijevanju i rješavanju otvorenih pitanja. Jedno od tih pitanja je i pitanje nestalih koje PRH smatra ne samo političkim pitanjem već prije svega humanitarnim. Držimo da su upravo u ovo Božićno vrijeme još više u mislima sviju, posebno njihovih obitelji koje ih još traže", stoji u priopćenju iz Ureda Predsjednice.

Reakcija je stigla i iz redova oporbenog SDP-a. "Mislim da tu predsjednik Vučić u stvari čini jednu manipulaciju na koju Hrvatska ne smije pristati", ističe SDP-ov Joško Klisović, koji dodaje da odnosi Hrvatske i Srbije na žalost ne idu u pozitivnom smjeru.

Sličnog su mišljenja i u HDZ-u. "Umjesto božićne čestitke dobili smo opet žalopojke na račun Hrvatske i Hrvata. Čuli smo tu jednu fiksiranost na Hrvatsku", kaže Miro Kovač, bivši HDZ-ov ministar vanjskih poslova.

Kovač dodaje da se otvorena pitanja "moraju početi rješavati kako bismo rasteretili mlađe generacije onoga što je bilo mučno devedesetih kad je Hrvatska bila predmet agresije".

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene