Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Branitelji u Visokom domu

Matić: Mučno mi je od događaja u Saboru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar branitelja Predrag Matić izjavio je u četvrtak kako mu je bilo mučno gledati prijepodnevne događaje u Hrvatskom saboru, koji su predstavnici branitelja napustili nakon što im predsjednik Sabora Josip Leko nije dopustio da sudjeluju u raspravi o primjeni Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

"Mučno je bilo danas prijepodne to gledati. Ja sam u ovom Visokom domu gost i ponašam se onako kako pravila nalažu. Ni jednog trenutka nisam primjetio da predsjednik Sabora Leko nije za to da se branitelji obrate ovdje u Visokom domu, međutim postoji procedura", rekao je Matić novinarima u stanci rasprave.

Pročitajte i ovo Simulirana sjednica u Saboru za učenike simulirana sjednica Jandroković otvorio sjednicu Sabora: "Politika nije šou i zabava" Nino Raspudić i Marija Selak Raspudić lom u stranci Udarac Raspudićima! Napuštanjem Mosta ostaju bez novca iz proračuna, samo je jedan način da ga dobiju

Dodao je kako je bio ponosan na Leku koji je, kaže, "zaštitio ono za što su se hrvatski branitelji borili, a to je poštivanje zakona i procedure".

"Nema niti jednog razloga da se branitelji ne obrate Hrvatskom saboru, ali postoji način kako se do toga dolazi. Je li trebao napraviti iznimku u cilju smanjivanja tenzija? Bila je nekada poznata izjava koji smo svi kritizirali - nemojte se držati zakona kao pijani plota. Ja sam hrvatski branitelj i navijam za hrvatske branitelje, ali ako bi se mimo procedure obratili branitelji, zašto to sutra ne bi mogla napraviti Udruga Franak, djelatnice Kamenskog ili RIZ-a. Dokle bi nas to dovelo", upitao je ministar.

VIDEO Braniteljima odbijen zahtjev da se obrate Saboru, otišli vičući: Sramite se!

Matić kaže kako nije razgovarao s ministrom unutarnjih poslova Rankom Ostojićem o prosvjedu branitelja u Savskoj, za koji policija nije dala dozvolu. "Vi znate da Ministarstvo branitelja i moja malenkost, nezapamćeno od Huga Chaveza do Putina, dali smo prosvjednicima struju, koriste WC, mi tamo to sve plaćamo. Imamo problema u radu ministarstva, ali ne bi nam palo na pamet da mi to rješavamo jer takve stvari nisu u našoj nadležnosti. Neka svatko radi svoj posao i onda će ova država zaživjeti onako kako treba", rekao je.

Na pitanje kako će se riješiti prosvjed koji traje već 102 dana, Matić je odgovorio: "To morate pitati prosvjednike".

"Oni su 100 dana proveli u prosvjedima. Ja sam proveo 270 dana u tri srpska koncentracijska logora, niti 100-tog niti 200-tog niti 270-tog dana nije mi nitko donio tortu niti riječ utjehe. Sorry", kazao je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene