Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tomislav Karamarko:

"HDZ ne podržava inicijativu U ime obitelji o promjeni glasovanja"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Općem saboru Mladeži HDZ-a sudjelovali su predsjednik te stranke Tomislav Karamarko i kandidatkinja za predsjednicu Kolinda Grabar Kitarović.

Pozdravne govore na XII. općem Saboru HDZ-a, održali su predsjednik stranke Tomislav Karamarko i HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović, poručivši kako su pred njima teški dani, ali da će se strastveno boriti za vlast.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

'Što bi neki dali da imaju potencijale koje mi imamo. Poljoprivreda, turizam, pitka voda. Kad dođemo na vlast znamo što ćemo. Program se radi i bit će detaljiziran. Očekujte da se istim žarom kao devedesetih, ponovno borimo za Hrvatsku', rekao je Karamarko.

HDZ, poručio je s govornice predsjednik te stranke, priprema gospodarski program s bavarskim institutom.

'Nemamo namjeru doći na vlast sa duboko uvučenim rukama u džepovima. Hrvatska zaslužuje najbolje. Liste za parlamentarne izbore će biti osvježene mladim ljudima. Svi mi koji smo prošli 50 imamo puno ožiljaka. Možda su i ti neki ožiljci opterećenje', kaže Karamarko.

'Naša je obveza izboriti se za jednakopravnost hrvatskog naroda u BiH'

'Za predsjedničke izbore imamo najboljeg kandidata. Farbanje u crveno nije uspjelo. Treba se boriti za Hrvatsku, da mladi ne odlaze. Mi imamo blagostanje', kazao je Karamarko.

HDZ-ova kandidatkinja za predsjednicu kaže da se vraća u Hrvatsku jer je tako htjela njezina obitelj. 'Vraćam se u Hrvatsku zato što moji Kate i Luka vole ovu zemlju. Ne mogu više gledati kako ova zemlja tone, kako mladi odlaze iz zemlje, kako se ponaša prema braniteljima, ženama u Vukovaru. Ne mogu više gledati ovu kukuriku pravednost. Dosta je bilo!', poruka je Grabar Kitarović.

Mladima je uputila poruku: 'Mladeži, uz vas sam, s vama i za vas. Podržavat ću vas uvijek. Ova je zemlja podijeljena i treba Hrvatsku odvesti u budućnost. Želim od vas maksimalni angažman u kampanji. Hrvatska mora biti snažna. Naša je dužnost da brinemo o Hrvatima izvan zemlje. O interesima našeg naroda. Zajedno krenimo u bitku koja je pred nama da nastavimo gdje je Franjo Tuđman stao.'

Prije pozdravnih govora oboje su odgovarali na pitanja novinara. Karamarko je pri tom rekao da ne podržava inicijativu 'U ime obitelji' o promjeni glasovanja. 'Ne podržavam inicijativu 'U ime obitelji' ponajprije zbog nemogućnosti glasanja 400.000 Hrvata u dijaspori.

Tri posto plus zabrana predizborne koalicije dovela bi do razmrvljenosti i nestabilnosti političkog sustava', rekao je Karamarko te dodao da će ponuditi prijedlog Zakona o referendumu koji će biti bolji od SDP-ovog.

Na pitanje do kada je na mjestu pomoćnika glavnog tajnika NATO-a, Grabar Kitarović kaže da je tražila razrješenje i da je sada na godišnjem odmoru.

Novinari su joj postavili to pitanje jer ju je vinkovački gradonačelnik pozdravio u toj funkciji, pa se nameće i pitanje je li to u redu s obzirom da je predsjedniku odbijeno pokroviteljstvo zbog kampanje, a onda Grabar Kitarović budete pozvana kao HDZ-ova kandidatkinja.

'To treba pitati njega, ali ja sam bila tamo kao pomoćnica glavnog tajnika NATO-a', kaže ona.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene