Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Učenici zagrebačke Prehrambeno-tehnološke škole svojim su primjerom pokazali da su učeničke zadruge važan temelj praktične nastave.


Sredstvima koja su pristigla iz Europske unije, Učenici zagrebačke Prehrambeno-tehnološke škole, opremili su školski laboratorij i u njemu marljivo proizvode domaće proizvode. Čips od jabuka, medenjaci, raznovrsni džemovi i dodaci jelima - samo su neki od produkata timskog rada budućih nutricionista.

Vezani članci Kuhari u kuhinji Kuhari podijelili znakove loših restorana koji bi mogli biti posebno korisni na ljetovanju Sisačka osnovna škola - 3 Kako će djeca sutra u školu i u kojim slučajevima će morati nositi maske?

Profesorice tvrde, učenici pokazuju veliko zanimanje za ovakav oblik nastave. Od teorijskog im je draži praktični dio. 'Vole raditi, vole se angažirati i vole svoj rad prikazati', rekla je Jasminka Barić, voditeljica zadruge Kreativa

Zadrugari djeluju unutar četiri sekcije: Frutić, likovnoj, medičarskoj i pekarskoj sekciji. Učenici škole za nekoliko mjeseci naći će se na tržištu rada. Znaju da će teme kojima se bave biti problemske prirode i to već u bližoj budućnosti. 'Mislim da smo treća nacija po debljini i to će biti bitno za budućnost i za nas same kroz ovakve projekte', rekla je Karla Ćavar, učenica.

Na ovom radnom mjestu nema nezadovoljnih

Iako mlađe generacije slove kao članovi društva koji najmanje paze na svoje zdravlje, mladi, budući nutricionisti imaju savjete za svoje vršnjake. 'Trebali bi smanjiti unose masnih kiselina odnosno masne hrane, zasoljene i zašećerene hrane', kaže Mirna Ćurić, učenica.

Svoju svestranost pokazali su i kroz izradu licitarskih srca - nematerijalne kulturne baštine. 'Uvijek dodamo jedno licitarsko srce kao izraz naše posebne pažnje', zaključuje voditeljica zadruge Kreativa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju