Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedan vatrogasac lakše ozlijeđen

Pogledajte početak vatre koji je snimila nadzorna kamera C.I.O.S.-a, oba požara u Zagrebu potpuno ugašena

Požar u C.I.O.S.-u (Foto: Dnevnik.hr)
Požar u C.I.O.S.-u (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Veliki požar u Zagrebu (Foto: Marino Grgurev) - 1 Veliki požar u Zagrebu (Foto: Marino Grgurev) - 1 Foto: Marino Grgurev Veliki požar u Zagrebu (Foto: Marino Grgurev) - 2 Veliki požar u Zagrebu (Foto: Marino Grgurev) - 2 Foto: Marino Grgurev Veliki požar u Zagrebu (Foto: Marino Grgurev) - 3 Veliki požar u Zagrebu (Foto: Marino Grgurev) - 3 Foto: Marino Grgurev Požar u Zagrebu (Foto: Marino Grgurev) Požar u Zagrebu (Foto: Marino Grgurev) Foto: Marino Grgurev +15 Veliki požar u Zagrebu (Foto: Marino Grgurev) - 4 Galerija 1/20 >>
Požar koji je sinć buknuo u zapadnome dijelu grada Zagreba gdje gori zgrada tvrtke C.I.O.S.-a za prikupljanje i preradu otpada ugašen je, a vatrogasci ostaju na terenu. Ugašen je i požar u napuštenom objektu na istočnom dijelu grada gdje također ostaju vatrogasci. Doznajemo da je na požarištu u Jankomiru jedan vatrogasac lakše ozlijeđen. Nadzorna kamera snimila je početak požara u C.I.O.S.-u.

Dobili smo u redakciju snimku s nadzorne kamere iz C.I.O.S.-a, koja je snimila početak požara.

Pročitajte i ovo Sudar u Zagrebu Pažljivo u prometu Sudar u Zagrebu izazvao prometni kaos: Automobil završio na tračnicama, ima i ozlijeđenih Požar u tvrtki Ekohold u Brckovljanima - 1 Vatra u Brckovljanima FOTO Požar kod Dugog Sela stavljen pod kontrolu: Širio se nesnosan smrad, vatrogasci pozvali pomoć kolega

Oba su požara potpuno ugašena. Na terenu su i dalje vatrogasci koji osiguravaju požarište. Ističu kako su im noćas pomoć ponudili i vatrogasci iz susjednih gradova, te im zahvaljuju. 

"U požaru nisu stradala postrojenja, niti objekti. Procijenjena šteta je oko 20 tisuća kuna. Prema uvidu na licu mjesta, izgorio je manji dio glomaznog otpada na otvorenom skladištu dovezen s ilegalnog odlagališta na Savici, te dio ograde reciklažnog centra" stroji u novom priopćenju C.I.O.S.-a.

Požar je započeo s vanjske strane jer su, poručuju, nadzorne kamere snimile na početku požara dim izvan reciklažnog dvorišta.

Požar u zapadnom dijelu Zagreba - gori zgrada C.I.O.S.-a

Operativno dežurstvo zagrebačke Javne vatrogasne postrojbe (JVP) potvrdilo je da su dojavu o novom požaru u Zagrebu - ovoga puta u zapadnom dijelu grada primili u 20:06 te da su na mjesto požara, zgradu C.I.O.S.-a uputili više vatrogasnih vozila, od kojih i neka s požarišta u istočnom dijelu grada u Heinzleovoj ulici koje je u tom trenutku bilo aktivno već oko sat vremena.

Kako neslužbeno doznajemo radi se o skladištu u kojem se nalazi komunalni otpad.

Na terenu su sve vatrogasne ekipe s najmanje 26 vozila i 98 vatrogasaca, te dežurni djelatnici ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

U posljepodnevnim satima sve je obavio gusti crni dim, a skladišta C.I.O.S.-a već su gorjela u dva navrata u posljednjih nekoliko godina.

Građane su uznemirile brojne sirene.

Iz C.I.O.S.-a je stiglo priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

''Požar koji je u subotu malo prije 20 sati zahvatio otvoreno skladište CE-ZA-R-a Centra za reciklažu, članice C.I.O.S. grupe, u zagrebačkom naselju Jankomir, Josipa Lončara 15 je u cijelosti pod kontrolom.

Pomoćnik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Tomislav Resman, koji je na licu mjesta, izjavio je da je požar u cijelosti pod kontrolom i da je u intervenciji sudjelovalo 26 vatrogasnih vozila s 98 vatrogasaca. Uspješnost intervencije uvelike je olakšala činjenica je CE-ZA-R sa svojom dežurnom vatrogasnom službom i vlastitim vatrogasnim vozilom odmah pristupio gašenju požara dok nisu pristigli vatrogasci. Djelatnici CE-ZA-R-a sa vlastitom opremom pridonose što bržoj intervenciji.

Prvom internom analizom snimke nadzorne kamere lokacije vidljiv je dim s vanjske strane ograde skladišta nemetala, pa je vjerojatno da je izvor požara izvan skladišta, što budi sumnju.

Okolnosti nastanka ovog požara vrlo su slične požaru u svibnju prošle godine, kada je požar izbio oko 20 sati u neradni dan, a za koji požar CE-ZA-R još nije zaprimio službene rezultate policijskog očevida o uzrocima i okolnostima nastanka.

Požar se proširio na glomazni otpad koji se obrađuje u reciklažnom centru temeljem ugovora o obradi glomaznog otpada koji je CE-ZA-R d.o.o., temeljem javnog natječaja kao najpovoljniji ponuditelj, sklopio sa Zagrebačkim holdingom u svibnju 2015., dok je gradonačelnik Milan Bandić bio u pritvoru. Riječ je o otpadu sakupljenom čišćenjem divljeg odlagališta na Savici. Gori otpadni namještaj i drugi glomazni otpad uz ogradu otvorenog skladišta, a sva postrojenja i upravne zgrade su sigurni.

Javnost ćemo i dalje izvještavati o svim relevantnim činjenicama.''

Požar u C.I.O.S.-u (Foto: Dnevnik.hr) Veliki požar u Zagrebu (Foto: Marino Grgurev) - 3 Foto: Marino Grgurev
 

Požar u Heinzlovoj: Gori 'Stara Zagrepčanka'

Zagrebački vatrogasci su na požarištu i u istočnome dijelu grada, na području Heinzlove ulice gdje je poslijepodne gorjela napuštena zgrada nakadašnje tvornice za preradu mesa "Zagrepčanka", poznatija kao 'Stara Zagrepčanka".

U Operativnome dežurstvu Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Zagreb potvrdili su da su u subotu u 18:45 sati primili dojavu o požaru na području Heinzlove ulice, te da su na požarište, 'Staru Zagrebačanku', upućena brojna vatrogasna vozila.

Vatra je bila toliko visoka da se požar vidio iz cijelog grada.

Kako doznajemo s terena, od snimatelja Nove TV Marina Grgureva, u požaru nema ozlijeđenih, a radi se o napuštenom objektu, a gori PVC materijal. U skladištu je, neslužbeno doznajemo bilo i puno kocaka za potpalu. Vatrogasci i na ovom požarištu ostaju cijelu noć.

Uzroci nijednog požara za sada nisu poznati. (D.Š./Hina)

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene