Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog Mamićevih večera

Kolinda Grabar-Kitarović opet bi se mogla naći pod lupom Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa su poručili da će najvjerojatnije otvoriti novi predmet. Mogli bi se baviti predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa ponovno bi se moglo baviti predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović.

Pročitajte i ovo Kolinda na skupu podrške - 3 subota u zagrebu Grabar Kitarović otkrila vraća li se u hrvatsku politiku: "Ne želim da ispadne da sam lagala" Slika nije dostupna orešković ih vodila pet godina Neki su odredili i put kojim će Hrvatska dalje ići: Najzvučniji slučajevi Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa

Povod je njezin intervju u Dnevniku Nove TV u kojemu je otkrila da je Zdravko Mamić za nju organizirao više večera.

Iz Povjerenstva su poručili da će najvjerojatnije otvoriti novi predmet, te na jednoj od javnih sjednica donijeti odluku o pokretanju ili nepokretanju postupka. Ranije su odustali od utvrđivanja je li Mamić organizirao rođendansku zabavu za predsjednicu, zbog nedostatka traženih informacija.

"Povodom njezinih izjava da je Zdravko Marić organizirao za nju više večera, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa razmotrit će predstavlja li to povredu Zakona o sprječavanju sukoba interesa", rekla je Martina Jurišić iz Povjerenstva. 

Povjerenstvo se već bavilo predsjednicom. Istraživali su je li joj Mamić, 2015. priredio zabavu za rođendan. Od MUP-a nisu dobili tražene informacije, pa postupak nisu pokrenuli. Iz GONG-a kažu da u utorak predaju žalbu povjerenici za informiranje.

''Sad samo nedostaju datumi tih večera da se utvrdi kada su se zbivali, kako bi se utvrdilo jesu li pokloni bili veći od 500 kuna'', rekla je Jelena Berković iz GONG-a.
 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene