Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa očitovalo se o upitima lokalnih dužnosnika i dužnosnica te novih zastupnika i zastupnica u Hrvatskom Saboru koje je zanimalo krše li zakon.


Najviše su ih zanimala statusna pitanja - mogu li primati određene naknade, zadržati neke prijašnje funkcije i gdje mogu biti članovi, a gdje ne.

Vezani članci Novaković i Plenković (Foto. Pixell) Plenković podnio tužbe zbog odluka Povjerenstva, Novaković iznenađena "brzinom i koordiniranošću sudaca" Novaković i Plenković (Foto. Pixell) Plenković o odluci Povjerenstva: "Drugi put ću predložiti ekscelenciju Bulja za veleposlanika, zbog vrlo stručnih kompetencija"

Na sjednici je Povjerenstvo iznijelo svoja mišljenja o svakom pojedinom slučaju te većina njih nije u sukobu interesa. Jedino će u slučaju upita Blaženke Divjak otvoriti predmet vezan za rad na znanstvenim projektima na Fakultetu koje je ona potpisivala kao ministrica.

"Nema zapreke da bivša dužnosnica zapravo radi na projektima o čijem je statusu odlučivala ili sudjelovala u odlučivanju.

Međutim, iz samog upita proizlazi da je bivša ministrica odlučivala o upitima vezanima za FOI, dakle za Fakultet iz kojeg je zapravo došla i s kojim ima sporazum o povratku na mjesto te predlažem da Povjerenstvo otvori predmet zbog ovog dijela upita", izjavila je Nataša Novakovićpredsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr