Obavijesti Video Pretražite Navigacija
s tisuću eura

Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa kaznilo HDZ-ovu gradonačelnicu Kučić

Ana Kučić
Ana Kučić Foto: Boris Kovacev/Cropix
Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa kaznilo je u petak HDZ-ovu gradonačelnicu Malog Lošinja Anu Kučić s 1000 eura kazne jer je zloupotrijebila službeni automobil koristeći ga u privatne svrhe.

Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa je donijelo odluku da je dužnosnica Ana Kučić povrijedila članak 7c Zakona o sprječavanju sukoba interesa, istaknula je glasnogovornica povjerenstva Mia Jurinić.

"Radi se o zloupotrebi posebnih prava korištenja službenih automobila", naglasila je Jurinić.

Kažnjena je s tisuću eura jer je službeni automobil koristila 24 sata na dan, iako takvo korištenje nije određeno pravilnikom grada Mali Lošinj niti bilo kojim drugim aktom.

Pročitajte i ovo Prevrnuo se kamion sa svinjama - 4 Pokrenuli se lovci Rizik od bolesti sve je veći nakon što se prevrnuo kamion sa svinjama, neke su još u bijegu: "Mi slušamo što struka kaže"

Pročitajte i ovo Boysi dolaze na sud - 2 šire istragu Iz Atene u Zagreb stigao nalog za izručenje desetak Bad Blue Boysa

Na sjednici u petak Povjerenstvo je donijelo odluku u predmetu protiv ravnatelja KBC-a Zagreb Antu Ćorušića. Zbog nesklada u imovinskoj kartici, u vezi s informacijama o specijalističkoj liječničke ordinacije njegove supruge i njezinu OPG-u, dobio je opomenu Povjerenstva.

Također, Povjerenstvo je opomenulo i saborskog zastupnika Antu Prkačina (Klub zastupnika Domovinskog pokreta) jer za 2021. godinu nije uopće podnio imovinsku karticu Povjerenstvu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene