Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dva Sindikata štrajkaju, jedan odustao

Šverko o Uljaniku: "Nikoga nismo ovim štrajkom impresionirali jer nas i dalje svi ignoriraju"

Đino Šverko, član sindikata Uljanika (Foto: Dnevnik.hr)
Đino Šverko, član sindikata Uljanika (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske (SMH) u pulskom Uljaniku Đino Šverko u nedjelju je u izjavi za Hinu poručio kako taj sindikat nije i nikada neće izdati kolege sindikalce ni radnike neovisno o tome što je vodstvo Sindikata metalaca u petak poslijepodne donijelo odluku o prekidu štrajka svojih članova u pulskom brodogradilištu.

"Mi nismo u nikakvom sukobu sa sindikatima koji djeluju unutar Uljanika. U petak smo dobili informaciju od odvjetničkog ureda Vukić iz Rijeke kako se opstruira rad na polarnom kruzeru koji se gradi u Uljaniku jer kooperanti koji su angažirani na izgradnji tog kruzera ne mogu do svog materijala i opreme u skladištima, navodeći čitav niz skladišta", kazao je Šverko dodavši kako je stoga predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske Siniša Kosić naredio prekid štrajka.

Pročitajte i ovo Radnik Uljanika Denis (Foto: Dnevnik.hr) - 2 1500 otkaza u Uljaniku S otkazom i vrećicama u ruci: "I mladost i starost mi je tu, tako da srce me boli" Stečaj Uljanika (Foto: Dnevnik.hr) - 4 krizni trenuci Inicijativa za aktivaciju EU fonda: Grad Pula oformio tim za potporu radnicima Uljanika i njihovim obiteljima

"Mi tu odluku kao podružnica moramo poštivati i o tome smo izvijestili kolege. Smatramo kako nikoga nismo ovim štrajkom impresionirali jer nas i dalje svi ignoriraju. No, ponavljam mi nismo i nikada nećemo izdati kolege sindikalce, niti radnike. I dalje se borimo za restrukturiranje, a ne za stečaj" - poručio je Đino Šverko.

Inače, u subotu su čelnici Štrajkaškog odbora, Jadranskog sindikata i Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije u Uljaniku ostali zatečeno tom odlukom smatrajući je neprofesionalnom, neozbiljnom i neodgovornom jer su o njoj, kako su naveli, "doznali od Uprave i brodovlasnika, a ne od samog sindikata metalaca.

Oni su potvrdili kako ta dva sindikata nastavljaju sa štrajkom. (Hina)

Aktualno Sudac za Daruvarca odredio istražni zatvor zbog prijetnje mladiću u Zadru Darko Kovačević na saslušanju (Foto: Dnevnik.hr) Darko Kovačević na saslušanju (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Ispitivanje Darka Kovačevića od strane medija (Foto: Dnevnik.hr) Ispitivanje Darka Kovačevića od strane medija (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Privođenje Darka Kovačevića (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Privođenje Darka Kovačevića (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Privođenje Darka Kovačevića (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Hrvatska Sudac za Daruvarca odredio istražni zatvor zbog prijetnje mladiću u Zadru 1/4 >>

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene