Đino Šverko, član sindikata Uljanika (Foto: Dnevnik.hr)
Đino Šverko, član sindikata Uljanika (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske (SMH) u pulskom Uljaniku Đino Šverko u nedjelju je u izjavi za Hinu poručio kako taj sindikat nije i nikada neće izdati kolege sindikalce ni radnike neovisno o tome što je vodstvo Sindikata metalaca u petak poslijepodne donijelo odluku o prekidu štrajka svojih članova u pulskom brodogradilištu.


"Mi nismo u nikakvom sukobu sa sindikatima koji djeluju unutar Uljanika. U petak smo dobili informaciju od odvjetničkog ureda Vukić iz Rijeke kako se opstruira rad na polarnom kruzeru koji se gradi u Uljaniku jer kooperanti koji su angažirani na izgradnji tog kruzera ne mogu do svog materijala i opreme u skladištima, navodeći čitav niz skladišta", kazao je Šverko dodavši kako je stoga predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske Siniša Kosić naredio prekid štrajka.

Vezani članci Samir Hadžić komentira propast Uljanika - 3 Uljanik odlazi u povijest, radnici se nadaju pokretanju proizvodnje u novom poduzeću: "Molimo Vladu da to učini što prije" Uljanik (Foto: Dnevnik.hr) Uljanik d.d. ide u likvidaciju, odluka izglasana na skupštini vjerovnika

"Mi tu odluku kao podružnica moramo poštivati i o tome smo izvijestili kolege. Smatramo kako nikoga nismo ovim štrajkom impresionirali jer nas i dalje svi ignoriraju. No, ponavljam mi nismo i nikada nećemo izdati kolege sindikalce, niti radnike. I dalje se borimo za restrukturiranje, a ne za stečaj" - poručio je Đino Šverko.

Inače, u subotu su čelnici Štrajkaškog odbora, Jadranskog sindikata i Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije u Uljaniku ostali zatečeno tom odlukom smatrajući je neprofesionalnom, neozbiljnom i neodgovornom jer su o njoj, kako su naveli, "doznali od Uprave i brodovlasnika, a ne od samog sindikata metalaca.

Oni su potvrdili kako ta dva sindikata nastavljaju sa štrajkom. (Hina)

Sudac za Daruvarca odredio istražni zatvor zbog prijetnje mladiću u Zadru