Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prijeti mu 10 godina zatvora

Potvrđena optužnica protiv tate Slavena: Varao je i lagao iskorištavajući vlastito bolesno dijete

Slaven Vujić (Foto: Provjereno) - 2
Slaven Vujić (Foto: Provjereno) - 2 Foto: Provjereno
Dvije godine nakon priče u 'Provjerenom' i istraživanja, Državno odvjetništvo u ožujku je podignulo optužnicu protiv Slavena Vujića, u javnosti poznatijeg kao tata Slaven, a sada je Sud optužnicu i potvrdio.

Istražitelji sumnjaju da je Slaven Vujić, kao predsjednik dvije udruge, zlorabio dobrovoljne priloge koje je prikupio u humanitarnim akcijama. ''Požrtvovni'' otac je na taj način izvukao, prema optužnici DORH-a, pola milijuna kuna donacija koje su prikupljane za djecu s poteškoćama u razvoju.

Pročitajte i ovo Julian Assange mogao bi biti izručen SAD-u ročište o odluci 20. svibnja SAD dao jamstva britanskom sudu za Assangeovo izručenje, obitelj u nevjerici: " To su besramna zavaravanja" Donald Trump Optužnica ima više od 30 točaka Potvrđeno je kada će Donald Trump izaći pred sud, oglasila se kći bivšeg američkog predsjednika

Kada ga je ekipa 'Provjerenog' prvi put snimala, bila je to dirljiva priča o tati koji se srčano bori za sina s autizmom. Uskoro je tata Slaven postao heroj nacije zbog inicijativa koje je pokrenuo za obitelji i djecu s poteškoćama. No, ubrzo su stigle optužbe volontera udruga 'Grad Anđela' i 'Senzori' koje je on pokrenuo.

Tata Slaven iskoristio je muku roditelja, humanitarno srce Hrvata, rupe u sustavu i izvukao nevjerojatnu količinu novca.

U ožujku je podignuta kaznena prijava koju je Sud sada potvrdio. Slavenu Vujiću prijeti i do 10 godina zatvora.

Županijski sud u Velikoj Gorici potvrdio je optužnicu protiv okrivljenog Slavena Vujića zbog počinjenja dva kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti te Gorana Gorupa zbog počinjenja dva kaznena djela krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

''Relevantan stupanj osnovane sumnje da su okrivljenici Slaven Vujić i Goran Gorup počinili inkriminirana im kaznena djela proizlazi naročito iz Ispisa iz registra za Udrugu Grad Anđela i za Udrugu Senzori, Promet po računima i potpisni kartoni u odnosu na Udruge, Izvješća o primicima i porezu na dohodak za Udruge, Zapisnika Ministarstva za demografiju, zapisnika o prvom ispitivanju Slavena Vujića i Gorana Gorupa sa snimkom prvog ispitivanja, Zapisnika Ministarstva financija, nalaza i mišljenja financijsko knjigovodstvenog vještačenja, zapisnika o ispitivanju svjedoka...'', stoji u rješenju Županijskog suda u Velikoj Gorici.

Aktualno Nove snimke skandaloznog liječnika: Reporter Provjerenog – ''Prijatelji su me pitali je li to šala jer djeluje nadrealno'' Ambulanta u Obrovcu (Foto: Provjereno) - 2 Ambulanta u Obrovcu (Foto: Provjereno) - 2 Foto: Provjereno Reporter Provjerenog Mato Barišić (Foto: Dnevnik.hr) Reporter Provjerenog Mato Barišić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Ambulanta u Obrovcu (Foto: Provjereno) - 4 Hrvatska Nove snimke skandaloznog liječnika: Reporter Provjerenog – ''Prijatelji su me pitali je li to šala jer djeluje nadrealno'' 1/3 >>

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene