Obavijesti Video Pretražite Navigacija
mato barišić

Nove snimke skandaloznog liječnika: Reporter Provjerenog – ''Prijatelji su me pitali je li to šala jer djeluje nadrealno''

Reporter Provjerenog Mato Barišić (Foto: Dnevnik.hr)
Reporter Provjerenog Mato Barišić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ambulanta u Obrovcu (Foto: Provjereno) - 2 Ambulanta u Obrovcu (Foto: Provjereno) - 2 Foto: Provjereno Reporter Provjerenog Mato Barišić (Foto: Dnevnik.hr) Reporter Provjerenog Mato Barišić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Ambulanta u Obrovcu (Foto: Provjereno) - 4 Galerija 1/3 >>
Reporter Provjerenog Mato Barišić za DNEVNIK.hr ispričao je svoje iskustvo susreta sa skandaloznim liječnikom i navodnom medicinskom sestrom u Obrovcu, a nakon što je samo kratka najava večerašnje emisije izazvala zgražanje javnosti.

Slučaj koji je šokirao Hrvatsku:Pogledajte cijelu priču o liječniku i medicinskoj sestri iz Obrovca.

Pročitajte i ovo Provjereno: Dom zdravlja - 1 Tko će nas liječiti? Ženi sa slomljenim kukom htjeli dati samo tabletu, ali ni nju nisu imali: "Samo su ispunili papirologiju i pozdravili se s nama" Provjereno: Moje mjesto pod suncem - 8 Moje mjesto pod suncem Posebno mjesto koje pomaže drugima: "Kako očekivati da dijete bude dobro i pristojno u školi kad je zapravo gladno?"

''Pacijenti, prolaznici i građani upozorili su nas da nas čeka uistinu šokantan prizor, no kako ljudi različito reagiraju u takvim slučajevima, bili smo suzdržani i mislili – ok, vidjet ćemo na vlastite oči. Na prvi kontakt s liječnikom, i to telefonski – kada je rekao da samo dođemo i da će se svima, citiram: 'naje**ti majke', bilo je posve jasno da su upozorenja bila opravdana'', ispričao je reporter Provjerenog Mato Barišić.

Reporter Provjerenog Mato Barišić (Foto: Dnevnik.hr) Ambulanta u Obrovcu (Foto: Provjereno) - 2 Foto: Provjereno

Dodao je da je pravi šok bio ulazak u ordinaciju. ''Ne bih ulazio u detalje, vjerujem da će večerašnja snimka zornije prikazati, no i liječnik i njegova navodna medicinska sestra vidno su zapušteni i prljavi. Nisu imali nikakav otpor prema nama niti prema kameri. Spremno su o svemu pričali, bili su doduše vulgarni, ali ne i agresivni. Znam da smo i kolega Marino Grgurev i ja u čudu izmijenili nekoliko pogleda tijekom snimanja i da sve dok nismo izišli iz ordinacije nismo bili sigurni što se to zapravo sad dogodilo'', rekao je novinar.

Reporter Provjerenog Mato Barišić (Foto: Dnevnik.hr) Ambulanta u Obrovcu (Foto: Provjereno) - 4 Foto: Provjereno

Barišić je otkrio da su ga, nakon najave emisije, zvali prijatelji i poznanici i pitali je li to neki skeč, nešto namješteno jer djeluje nadrealno, no nije.

''Ovo je zapravo strašan primjer u kojem sustav nije odreagirao žurno. Problem postoji već dulje vrijeme, upozorenja su bila prema svim relevantnim institucijama. Stotine pacijenata bile su prepuštene da sve to vrijeme ne dobivaju adekvatnu zdravstvenu skrb'', zaključio je Mato Barišić.

U međuvremenu, a nakon objave snimke, HZZO je raskinuo ugovor s doktorom Jusupom.

Cijeli prilog s još nizom nevjerojatnih detalja pogledajte u Provjerenom, večeras u 22:35 na Novoj TV.

Više o pričama iz Provjerenog saznajte na novatv.hr/provjereno

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr
 

Aktualno Provjereno razriješilo šokantnu priču: Nakon objave ove snimke raskinut ugovor s liječnikom iz Obrovca Ambulanta u Obrovcu (Foto: Provjereno) - 1 Ambulanta u Obrovcu (Foto: Provjereno) - 1 Foto: Provjereno Ambulanta u Obrovcu (Foto: Provjereno) - 2 Ambulanta u Obrovcu (Foto: Provjereno) - 2 Foto: Provjereno Ambulanta u Obrovcu (Foto: Provjereno) - 3 Ambulanta u Obrovcu (Foto: Provjereno) - 3 Foto: Provjereno Ambulanta u Obrovcu (Foto: Provjereno) - 8 Ambulanta u Obrovcu (Foto: Provjereno) - 8 Foto: Provjereno Ambulanta u Obrovcu (Foto: Provjereno) - 7 Ambulanta u Obrovcu (Foto: Provjereno) - 7 Foto: Provjereno +6 Ambulanta u Obrovcu (Foto: Provjereno) - 6 Hrvatska Provjereno razriješilo šokantnu priču: Nakon objave ove snimke raskinut ugovor s liječnikom iz Obrovca 1/12 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene