Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukob interesa

Za tri dana istječe im mandat: Do izbora novog Povjerenstva, njihov posao nema tko raditi

Dalija Orešković (Foto: dnevnik.hr)
Dalija Orešković (Foto: dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Dalija Orešković (Foto: dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odradilo je posljednju sjednicu u ovom sastavu.

Za tri dana istječe im mandat. Danas nisu donosili odluke o pokretanju postupka, već samo dali mišljenje u slučaju nekih dužnosnika.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko Nju posebno pamti Tomislava Karamarka pod prozorom iznenadilo poznato lice: "A nadao sam se dobrom danu" Dalija Orešković TKO JE DALIJA OREŠKOVIĆ? Karamarka je stajala odlaska s vlasti, a Milanović ju je nazvao samodopadnom narikačom

Iza njih je pet godina rada s kojima je još aktualna predsjednica - zadovoljna. Do izbora novog Povjerenstva, njihov posao nema tko raditi.

"Smatram da se ne bi smjela dogodit situacija u kojoj nema tijela koje, ne samo nadzire pridržavaju li se svojih obveza, nego im ujedno i pomaže, daje smjernice i upute, kako pravilno postupiti, a da očuvaju ona načela djelovanja koja zakon propisuje. Smatram da je ovo tijelo napravilo jedan iskorak, to je prvi važan korak, a na svakom sljedećem tko dođe obavljati ove zadaće je da napravi i neke nove iskorake", rekla je Dalija Orešković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Milinović uz dužnost župana ipak može raditi i posao liječnika

Ličko-senjski župan Darko Milinović ipak će uz svoju dužnost župana moći uz novčanu naknadu obavljati i poslove liječnika u gospićkoj Općoj bolnici, odlučilo je u srijedu Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, nakon što je Milinović drugačije formulirao novi zahtjev i promijenio ugovor s bolnicom.

U novom zahtjevu za mišljenje i ugovoru o djelu Milinović nije definirao opseg posla, odnosno nije naveo broj radnih dana, pa je Povjerenstvo na svojoj posljednjoj sjednici u postojećem sazivu utvrdilo da nije riječ o poslovima koji se obavljaju kao redoviti te da nema zapreke za njihovo obavljanje.

Milinović je i lani u studenome tražio mišljenje može li raditi dva dana tjedno u bolnici i za to primati naknadu, ali je tada bio odbijen jer je Povjerenstvo utvrdilo da se takav rad može smatrati redovitim i stalnim poslom.

Iz ugovora o djelu proizlazilo je, naime, da Milinović u primarnoj ginekološkoj ambulanti obavlja poslove jedan dan u tjednu, u bolničkoj ambulanti za ultrazvuk još jedan dan, te da uz to obavlja i dežurstva prema potrebi službe i za to prima naknadu prema evidenciji o radnom vremenu. Prema tadašnjem ugovoru između Milinovića i bolnice, također je utvrđeno da izvršitelj za obavljanje drugih poslova, operativnih zahvata za koje ginekološka služba bude imala potrebu, neće primati naknadu.

Milinović je kao saborski zastupnik mogao uz naknadu raditi u bolnici, jer mu je to omogućavao posebni zakon o pravima i dužnostima zastupnika u Hrvatskom saboru, no s obzirom da je u međuvremenu postao ličko-senjski župan, tražio je mišljenje može li uz novu dužnost raditi i liječnički posao. (Ma.B./Hina)
 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene