Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Susjedi su ogorčeni

Ubio oca 21 godinu nakon što je ubio majku: Stravično ubojstvo u Zagrebu razotkriva opasne rupe u hrvatskom pravosuđu

Ubojstvo u Novom Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Ubojstvo u Novom Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ubojstvo u Novom Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Ubojstvo u Novom Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Domagoj Mikić ispred ulaza u zgradu gdje se dogodilo ubojstvo (Foto: Dnevnik.hr) Domagoj Mikić ispred ulaza u zgradu gdje se dogodilo ubojstvo (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Ubojstvo u Novom Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Ubojstvo u Novom Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ubojstvo u Novom Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/4 >>
Šokantan zločin dogodio se u Zagrebu. 41-godišnji muškarac nakon kratke svađe ubio je oca u stanu u kojem je prije 21 godinu ubio majku.

Susjedi su ogorčeni na institucije, a stručnjaci upozoravaju na opasne rupe u hrvatskom pravosudnom sustavu.

Pročitajte i ovo Željko Cvrtila i Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Ilegalno oružje Cvrtila o pucnjavi na zagrebačkim ulicama: ''Treba više policije na cesti, a manje u kancelarijama'' Istraga u Srbiji - 3 jeziv slučaj u Srbiji Mučna potraga za tijelom malene Danke, psihijatar o strašnom zločinu: "Nedostatak empatije, suosjećanja, iskrivljenih moralnih vrijednosti..."

Obiteljska svađa u ulici Božidara Magovca završila je krvavim ubojstvom. U stanu je pronađena nepoznata muška osoba usmrćena oštrim predmetom. Počinitelj je priveden na kriminalističko istraživanje.

Cijelo prijepodne u zagrebačkom Travnom trajao je policijski očevid. Ubojica je već prije 21 godinu u istom stanu ubio majku telefonskom žicom, a u subotu je ubio i oca te nazvao policiju i hitnu službu.

Gdje su bile institucije cijelo vrijeme, pitaju se susjedi koji su novim krvoprolićem šokirani. Kako je moguće da čovjek koji je u istom stanu ubio majku završi tamo ponovno s ocem te boravi tek u dnevnoj bolnici ostaje nepoznanica.

Kriminalist Željko Cvrtila tvrdi kako su ovakvi događaji rijetkost u drugim zemljama. "Neke države imaju situaciju da je zapravo puno teže kada si proglašen neuračunljivim pa završiš u takvoj ustanovi zatvorenog tipa nego kada si završio u zatvoru", ističe Cvrtila.

"Ukoliko je netko počinio ubojstvo, a recimo zapriječena je kazna za takav vid ubojstva 20 godina, on ne može po zakonu više od 20 godina biti na psihijatriji. Bez obzira što je opasan za društvo. Dakle, taj zakon o tome ne govori upravo tako, čak i ako je opasan za društvo", kaže prof. dr. sc. Vlado Jukić iz Klinike za psihijatriju Vrapče.

Dvostrukom ubojici s početka priče izgledno slijedi novo psihijatrijsko vještačenje kako bi se utvrdilo može li se uopće protiv njega voditi sudski postupak. Ako se utvrdi da je zločin počinio u neubrojivom stanju, za petnaestak godina po sadašnjem zakonu bit će opet slobodan čovjek.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene