Vozači od ponoći plaćaju više. Cijene goriva porasle su i do 20 lipa.

Galerija


Cijene goriva od ponoći ponovno su porasle. Psihološka granica od 10 kuna probijena je još prije dva tjedna. Danas je za litru Eurosupera 95 potrebno izdvojiti između 10,22 i 10,26 kuna. 

Vezani članci Čovjek ulijeva gorivo Od danas skuplje gorivo: Nakon dva tjedna pada cijena vozače čekaju neugodne vijesti Točenje goriva (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Novi udar po džepu vozača: Cijene goriva u Hrvatskoj mogle bi znatno porasti, litra benzina ide preko 10 kuna

Cijena litre Eurodizela kreće se između 9,83 i 9,99 kuna, ovisno o benzinskoj postaji.

Prema podacima Ministarstva gospodarstva, litra benzina u Hrvatskoj od danas prosječno iznosi 10,41 kunu, a prošloga je tjedna bila 10,29 kuna. Prije nepunih mjesec dana, 16. travnja, za litru benzina, prema podacima Ministarstva gospodarstva, bilo je potrebno izdvojiti prosječno 9,93 kune.

Rast cijena goriva danas je komentirao i ministar financija Zdravko Marić

 "Pratimo razvoj događaja. Za sada ništa ne odstupa od naših originalnih predviđanja i očekivanja, ali naravno da ćemo nastaviti tim putem pa ćemo vidjeti. Vi znate da radimo na cjelokupnom paketu ponovno poreznog sustava. Trošarine su jedan integralni dio toga, ali u ovom trenutku vam ne mogu ništa više od toga reći", kazao je ministar Marić.