Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poništen još 2001.

Pravilnik prema kojem je Kosor stekla stan protuustavan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pravilnik prema kojem je premijerka Jadranka Kosor stekla stan u Šeferovoj ulici u Zagrebu je protuustavan.

Ustavni je sud 14. studenog 2001. donio odluku koja nalaže da se ukine Pravilnik o dodjeli stanova i stambenih kredita povjerenih na upravljanje MORH-u donesen u travnju 1996., piše Jutarnji list. Ocjenu ustavnosti Pravilnika zatražio je Boris Ružić iz Pule koji je smatrao da Pravilnik u nejednak položaj dovodi umirovljene vojne osobe u odnosu na aktivna, a aktive vojne osobe u odnosu na ratne stradalnike.

Pročitajte i ovo Vojska nakon natezanja Pao je dogovor između Pantovčaka i Banskih dvora: Zna se tko će biti novi šef vojske Slika nije dostupna Tko je stan dodijelio? Otvorili predmet: Stan ministra Banožića pod povećalom Povjerenstva za sukob interesa

>> Stan premijerke: Sve zakonito ne mora biti i moralno

Ustavni su suci otkrili i da Pravilnik nikada nije objavljen u Narodnim novinama, pa je kao takav u suprotnosti s Ustavom. Pravni učinci nastali primjenom Pravilnika ne poništavaju se automatski, piše list, kad je Ustavni sud ukinuo Pravilnik, nego bi se za svaki pojedinačni stan koji je po njemu otkupljen, trebalo pokrenuti postupak za poništenje. Lista dalje navodi kako je u slučaju premijerke prekršen čak i neustavni pravilnik MORH-a. Prema njemu dvočlana obitelj mogla je dobiti vojni stan do 50 četvornih metara, tročlana do 60, četveročlana do 70, a peteročalna do 80 četvornih metara, a dvočlana obitelj Jadranke Kosor dobila je stan predviđen za peteročlanu obitelj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene