Djeca se danas vesele slatkišima i igračkama koje im je u čizmicama ostavio Sveti Nikola. Među nama, međutim, žive i djeca s posebnim potrebama, koja se bez pomoći odraslih ne mogu čak niti radovati.


Osmogodišnja Danijela Salaj iz Čepina jedna je od njih.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović u Pittsburghu (Foto: Ured predsjednice) - 4 Grabar-Kitarović u Pittsburghu: "Hej, Hrvati, Hrvatska vas zove, trebamo vaše znanje i iskustvo" Zlatko Hasanbegović (Foto: Pixell) Veleposlanstvo Izraela i Židovska zajednica BiH opozvali poziv Hasanbegoviću

Danijela je rođena s pet i pol mjeseci. Prirodni porod, inkubator, respirator, a možda najviše splet nesretnih okolnosti, oštećuju joj mozak. Danijela ne vidi i ne govori.

"Pomoći kod nas nema. Međutim, kad sam čula za Kinu poslala sam papire i dobila odgovor da bi joj se moglo pomoći. Prvo sam pomislila na govor. Barem riječ. Barem mama, tata, žedna sam, gladna sam. Bilo što", kaže Nada Salaj, Danijelina majka.

No, Kina je za Danijelu i njezine roditelje još uvijek jako daleka zemlja. Liječenje u kineskoj bolnici stoji više no što oni mogu u nekoliko godina zaraditi. U pomoć im priskaču susjedi i prijatelji. 

Vjerujemo da će Danijela, uz pomoć dobrih ljudi, ne samo zvati susjedu Veroniku, već i sama iduće godine reći Svetome Nikoli što želi da joj ostavi u čizmici.

Za Danijelu je otvoren žiro-račun u Slavonskoj banci. Uplate za njezino lječenje mogu se izvršiti na:

BR. ŽIRO- RAČUNA : 2393000-1000000013-3120533318
OPIS PLAĆANJA: DONACIJA ZA DANIJELU SALAJ