Obavijesti Pretražite Navigacija
Vrijedi od danas

Dijeli se 490 milijuna eura: Ministarstvo objavilo važne vijesti za poljoprivrednike

Ilustracija
Ilustracija Foto: Jure Miskovic/Cropix
Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je da poljoprivrednici mogu od ponedjeljka pa sve do sredine svibnja podnositi jedinstveni zahtjev za ukupnu potporu za ovu godinu, vrijednu 490,6 milijuna eura.

Od 6. ožujka do 15. svibnja 2023. u podružnicama Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR) može se podnijeti jedinstveni zahtjev za izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjere ruralnog razvoja za 2023. godinu, naveli su iz Ministarstva.

Zahtjev korisnici mogu samostalno popuniti u AGRONET-u, nakon čega ga moraju isprintati, vlastoručno potpisati te poštom ili osobno dostaviti u podružnicu APPRRR, a mogu ga podnijeti i elektronički, uz elektronički potpis.

Poljoprivrednicima će u 2023. godini za provedbu mjera i intervencija iz ovoga Pravilnika biti na raspolaganju ukupno 490,6 milijuna eura, ističu iz Ministarstva.

Pravilnikom o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2023. godinu propisuje se provedba intervencija proizvodno nevezanih izravnih plaćanja i proizvodno vezanih izravnih plaćanja iz Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027., IAKS mjera ruralnog razvoja i mjera državne potpore za iznimno osjetljive sektore iz Programa državne potpore za iznimno osjetljive sektore u poljoprivredi za ovu godinu.

Pročitajte i ovo Poljoprivreda: Ilustracija - 6 PROBLEMI POLJOPRIVREDNIKA Britanski scenarij? Cijena kruha divlja, a sada nam prijeti i nestašica voća i povrća

Pročitajte i ovo Udar na poljoprivrednike - 1 Porast troškova Novi udar na poljoprivrednike: "Imam 72 godine, od svoje dvadesete bavim se poljoprivredom. Nikad nije bilo tako skupo"

Svim poljoprivrednicima kod ispunjavanja jedinstvenog zahtjeva pomoć će pružati djelatnici Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede Ministarstva poljoprivrede (bivša Savjetodavna služba), Agencije za plaćanja i Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, zaključuje se u priopćenju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene