Obavijesti Video Pretražite Navigacija
politički analitičari

"Plenković u problemima, ugroženi su mu planovi", "Pokazatelj da ne treba unaprijed proglašavati pobjednika izbora"

Žarko Puhovski, politički analitičar (Foto: Informer) - 1
Žarko Puhovski, politički analitičar (Foto: Informer) - 1 Informer
Aktualno Galerija Žarko Puhovski, politički analitičar (Foto: Informer) - 1 Žarko Puhovski, politički analitičar (Foto: Informer) - 1 Foto: Informer +0 Žarko Puhovski, politički analitičar (Foto: Informer) - 2 Galerija 1/2 >>
Nakon što je ministar Damir Krstičević podnio ostavku, premijer Plenković u ozbiljnim je problemima, smatra politički analitičar Žarko Puhovski. Da je ovime oslabljena pozicija HDZ-a uoči izbora, smatra i politički analitičar Tihomir Cipek.

"Plenković je u ozbiljnim problemima kao predsjednik stranke, ne toliko kao premijer, s obzirom na to da je Krstičević za njega važan čovjek u mobiliziranju desnog političkog tijela", ističe Žarko Puhovski i dodaje kako je za Plenkovića svaki scenarij bolji od toga da mu Krstičević ode.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 12 Počinje kampanja Poznati analitičar tvrdi da će izbori u srijedu najviše odgovarati jednoj stranci: "Milanović je opet uspio izazvati zbrku" Andrej Plenković POLITIČKI ANALITIČAR "Ovo nije Krstičevićev politički kraj, tko zna što će se dogoditi kada se budu slagale izborne liste"

"Krstičević nije važan kao ministar, ali Plenkoviću su ozbiljno ugroženi planovi, ako mu Krstičević ode zbog te desnice u stranci. Ta desnica je jednim dijelom pripremna ići sa Škorom ako se ovi organiziraju.

U jeku epidemiološke krize kao važna figura isplivao je ministar Davor Božinović, no on ima izrazito slabu poziciju u desnom krilu HDZ-a.

Plenković se pokazao kao osoba koja ima dobre kvalitete, ima račanovske živce, nastoji ne prebijati preko koljena, ali ima malo vremena zbog izbora i svakako će pokušati uvjeriti Krstičevića da ostane na poziciji ministra obrane", uvjeren je Puhovski. 

Politički analitičar Tihomir Cipek napominje da ovakva tragedija  pokazuje da se stvari preko noći mogu promijeniti. 

"To je pokazatelj kako se ne treba unaprijed proglašavati pobjednika izbora. Premijer je u problemima i ovo bi moglo oslabiti poziciju HDZ-a prije izbora. Krstičević čuva desno krilo HDZ-a, a ova situacija pokazuje da taj segment Vlade nije funkcionirao. Stvari ne funkcioniraju u resoru obrane jer još nije završena istraga ni za tragediju kod Šibenika. Što god se tu napravi, to je udar za Vladu i premijera uoči izbora", napomenuo je Cipek. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene