Politički analitičar Tihomir Cipek za Dnevnik Nove TV komentirao je današnju izjavu Predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koja je na presici poručila kako je pogriješila kad je rekla da je "Za dom spremni" stari hrvatski pozdrav te da su joj tako rekli njezini savjetnici.

Galerija


"Nije dobro da Predsjednica ide za svakim savjetom, Predsjednica mora samostalno donositi odluke. Ali dobro je da se pogreška priznaje. To znači da se vraća prema centru", kazao je Cipek.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović i Mate Radeljić (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Vlada i Ured predsjednice reagirali na teške optužbe Mate Radeljića: "To je još jedna u nizu laži ubačenih u medijski prostor" Bivši savjetnik Predsjednice Mate Radeljić (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) Mate Radeljić žestoko o izjavama predsjednice: "Grabar-Kitarović mi je nudila novac da budem njen tajni suradnik"

Podsjetimo, o povodu četiri godine mandata, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović održala je konferenciju za novinare. Poručila je da je bila predsjednica svih građana, ali još nije potvrdila da će u utrku za novi mandat.

Najglasnije je odjeknulo to što se odrekla svoje ranije izjave - da je za dom spremni stari hrvatski pozdrav. Kazala je kako je pogriješila i za to okrivila savjetnike. O svemu se ubrzo oglasio i njezin bivši savjetnik Mate Radeljić koji je kazao kako bi Predsjednica sama trebala preuzeti odgovornost za svoje pogreške.