Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uživo iz Vukovara

Političke tenzije uoči Dana sjećanja: "Očito Zoran Milanović daje za pravo Ivanu Penavi"

Iz Vukovara, gdje je sve spremno za obilježavanje Dana sjećanja, javio se reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić.

"Čini se da ni među predsjednicima ne postoji dogovor oko plakata. Naime, iz Ureda predsjednika Republike Zorana Milanovića stoji da će predsjednik Republike prisustvovati Danu sjećanja pod nazivom Vukovar moj izbor i u dobru i u zlu, što je slogan s plakata iza kojeg stoji Grad Vukovar, odnosno Ivan Penava.

Zanimljiva je to poruka gdje očito Zoran Milanović daje za pravo Ivanu Penavi, ali zanimljiv je i izbor, na tom se plakatu spominje i HOS i HOS-ova obilježja. Isti onaj HOS za koji je predsjednik Milanović svojevremeno govorio da njihove poruke, odnosno njihove plakate s njihovim obilježjima, ploče, treba bacati u smeće.

Pročitajte i ovo Ilustracija u utorak Dobre vijesti za dio građana: Uskoro na račune sjeda i do 300 eura naknade

S druge strane iz Ureda predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića također stiže najava, ali se kaže da će on prisustvovati Danu sjećanja pod nazivom Vukovar - mjesto posebnog domovinskog pijeteta, što je pak slogan s ovog drugog postera iza kojeg stoji Vijeće za domovinski pijetet na čijem je čelu potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved

Što se pak tiče predsjednika Vlade, Andreja Plenkovića, iz njegove se najave ne da iščitati nikakav slogan, samo se navodi da će on doći u Vukovar na Dan sjećanja.

Pročitajte i ovo Ilustracija na Kvarneru Uhićen muškarac za kojim je izdan Europski uhidbeni nalog: Sumnjiči ga se za kaznena djela u Poljskoj

Možda djeluje kao sitnica, ali ove nijanse itekako su zanimljive i vide se različite perspektive, razilaženje predsjednika i različite poruke, a ne jedinstvo i dostojanstvo na koje pozivaju prije svega građani Vukovara", izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić koji uživo prati događanja u Vukovaru.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene