Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika tuga

Tri desetljeća traže svoju djecu: "Onda smo se nadali , sada sam svjestan da ga nema, nema ni kosti, ni groba"

Aktualno Galerija Groblje Groblje Foto: Vijesti u 17 Svijeća Svijeća Foto: Vijesti u 17 Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru - 2 Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru - 2 Foto: Vijesti u 17 +0 Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru - 1 Galerija 1/4 >>
Vukovarske majke položile su ruže i zapalile svijeće na grobovima poginulih branitelja i civila na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata. Tom su prilikom upozorili kako mnoge majke i očevi ni nakon tri desetljeća nisu pronašli svoju djecu.

Uoči obilježavanja tužne obljetnice Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, Vukovarske majke položile su ruže i zapalile svijeće na grobovima poginulih branitelja i civila na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja uoči obljetnice Oporba podijeljena oko Vukovara i Škabrnje: "Nitko tko se zalaže za vrijednosti mira i mirotvorstva ne želi ovih dana izazivati incidente"

Na Memorijalnom groblju pokopano je 926 branitelja i civila s tim da ta brojka nije konačna. Hrvatska danas traga za 1.803 nestale osobe. Mnoge majke i očevi ni nakon tri desetljeća nisu pronašli svoju djecu. Nezadovoljni su radom institucija, kažu prespora je ekshumacija i identifikacija nestalih.

"Više ga tražim nego što je imao godina, imao je 21 godinu, a koliko gd ga ja tražim evo, nažalost. Teško je, preteško je. Danas i nebo plače za sve ove žrtve", rekla je Marija Šestan, majka nestalog branitelja.

Pročitajte i ovo Mato Lukić preuzeo dužnost župana - 1 dosadašnji zamjenik FOTO Osječko-baranjska županija dobila novog čelnog čovjeka: Mato Lukić najavio prve aktivnosti

"Sinu sam zapalila svijeću. Ostavila ružu. Brata nema, što je tužno, nemaš mu di zapaliti svijeću, ostaviti ružu"; kaže Milka Budimir, majka ubijenog branitelja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Divlja noć Posada aviona prijavila policiji niz zločina: "Bila je to noć prepuna droge i alkohola"

Pročitajte i ovo Anto Nobilo Počinje suđenje Anto Nobilo postaje dio tima obrane Milorada Dodika: "Predmet je izvanredan"

"Sad što dalje, ja vidim da neću dugo, a nismo ga našli. Sad je teže nego '92. kad smo štrajkali za naše nestale pred Saborom. Onda smo se nadali  da će se možda od nekuda pojaviti. Međutim, sada sam svjestan da ga nema, nema ni kosti, ni groba", ispričao je za Novu TV Pavao Živković, otac nestalog branitelja.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene