Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlikovala ga i predsjednica

Javio nam se policijski šef kojeg terete da je pijan skrivio prometnu nesreću i pobjegao: "Sve je laž, to je montirani proces"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Nakon što je u svibnju prošle godine šef policije Robert Maltar pijan skrivio nesreću te pobjegao, ovih je dana vraćen na posao.

U svibnju prošle godine tadašnji visokopozicionirani policijski šef, nekadašnji voditelj Službe za javni red i sigurnost Policijske uprave varaždinske, Robert Maltar je skrivio prometnu nesreću. Policija je protiv njega najavila prekršajni postupak te su ustvrdili da je pobjegao s mjesta nesreće, a utvrđena mu je koncentracija alkohola u krvi od čak 2,31 promila

Maltar je nedavno vraćen na posao, na mjesto policijskog službenika u istoj službi.

  Pročitajte i ovo Ilustracija Skandal u Virovitici Voditelj obuke interventne policije vozio pijan i ignorirao policiju: Poznat po pucanju migrantima iznad glava

Pročitajte i ovo Vesna Balenović i Predrag Sekulić Antikorupcijsko vijeće Sekulić o razmjerima korupcije u Ini: "Nisu samo velike glave bile u igri"

"Protiv policijskog službenika koji je sudjelovao u prometnoj nesreći 3. svibnja 2022. godine, nakon kriminalističkog istraživanja prometne nesreće, podnesen je prekršajni nalog zbog počinjenja više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, među njima i za napuštanje mjesta nesreće. Prekršajni postupak i dalje je u tijeku na Općinskom sudu u Čakovcu", rekao je načelnik Predrag Benčić za Index

"On je rješenjem načelnika Policijske uprave varaždinske privremeno udaljen iz službe do okončanja disciplinskog postupka te je proglašen krivim i izrečena mu je sankcija premještaja na niže radno mjesto, što je i učinjeno, sukladno njegovoj stručnoj spremi i osobnom policijskom zvanju", poručio je Benčić.

Maltar: "Ovo je montirani proces"

Nakon objave teksta javio nam se i Maltar tvrdeći da je žrtva montiranog procesa što će, kaže, dokazati na sudu. Tvrdi da nije pobjegao s mjesta nesreće, već je otišao nakon što se uvjerio da nema ozlijeđenih osoba. 

"Nakon što se prometna nesreća dogodila zaustavio sam se izašao iz vozila i uvjerio se da nema ozlijeđenih osoba što je i obaveza u prometnoj nesreći. Nakon što je to učinjeno, a u vezi čega možete zatražiti i DVD medij od policijske uprave ili odvjetničkog ureda koje me zastupa u prekršajnom postupku, a iz kojeg je vidljivo i da je prometna nesreća bila na vrlo frekventnoj prometnici", kaže Maltar, dodajući da je nastala ogromna gužva nakon nesreće te da se prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama mora omogućiti kretanje prometa ako nema ozlijeđenih osoba jer u suprotnom slijedi kazna.

Tvrdi da je iz snimke vidljivo da se nije udaljio već da je provjerio da nije netko ozlijeđen i treba li pomoć. "Nakon toga autom sam otišao do prvog raskrižja gdje sam se okrenuo i vratio s obzirom da je na mjestu nesreće zaštitna ograda i ne može se stati sa strane i izvršio sve obveze koje nalaže zakon o sigurnosti prometa na cestama", kaže Maltar.

Iako mu je utvrđeno čak 2,31 promil alkohola, Maltar tvrdi da se radi o nezakonitom dokazu. Krv i urin su mu, naime, izvađeni sedam sati od događaja i "nisu vjerodostojni za utvrđivanje alkoholiziranosti u trenutku prometne nesreće. Radi se dakle o čisto montiranom procesu, a što ću i dokazati na prekršajnom postupku", kaže Maltar.

Zakon o policiji predviđa kaznu od novčane u iznosu od 20 posto mjesečnog primanja, preko zaustavljanja u napredovanju, do prestanka službe u policiji. Za svoj rad dobio je i odlikovanje bivše predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene