Obavijesti Video Pretražite Navigacija
47 vreća

Policija u kamionima pronašla više od tone zabranjenog smilja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U kamionima su zatečeni 22-godišnji i 44-godišnji hrvatski državljani protiv kojih će se podnijeti optužni prijedlozi .

U kamionima karlovačkih i ogulinskih registracijskih oznaka policajci iz Cresa sinoć su na trajektnom pristaništu Meragu pronašli više od tone smilja.

Pročitajte i ovo Marina Bešić Đukarić, reporterka Dnevnika Nove TV Počeli sanaciju zida Obitelj u čiju se kuću zabio kamion treba pomoć: "Ozlijeđena djevojčica je u bolnici, ali je dobro'' Slika nije dostupna Zapakirao ga u 72 vreće KRAĐE SE NASTAVLJAJU Creska policija zaplijenila preko 1000 kilograma smilja

U kamionima su zatečeni 22-godišnji i 44-godišnji hrvatski državljani protiv kojih će se podnijeti optužni prijedlozi zbog prekršaja Zakona o zaštiti prirode, izvijestila je primorsko-goranska Policijska uprava.

Oduzeto im je 1088 kilograma smilja parkiranog u 47 vreća i dio izvan vreća. Kriminalističkim istraživanjem policija je doznala da su smilje brali od 6. do 10. studenoga na pašnjacima na južnom dijelu otoka Cresa - Punta Križu i oko Osora.

Stanovnici Paga u strahu - Ne žele ovako opustošen otok!

Smilje se bere radi prodaje destilerijama i proizvođačima kozmetike, a zbog visoke cijene otkupa, ove se godine na jadranskim otocima, posebice na Kvarneru, ta biljka bere posve nekontrolirano i nestručno. Berači su vadili cijele biljke s korijenom i tako uništavali njezina staništa te brali posvuda, uključujući privatne parcele.

Nakon jasno izraženog nezadovoljstva lokalnog stanovništva, reagiralo je Ministarstvo zaštite okoliša i prirode te je krajem rujna odlučilo skratiti jesensko razdoblje dopuštenog branja bilja i zabraniti branje na otocima.

Unatoč tome, nekontrolirano branje se nastavlja pa su Krčani najavili da će sami kontrolirati vozila za koja sumnjaju da prevoze ubrano smilje te da će blokirati Krčki most. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene