Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbjegao kaznu

Policija svladala kosovskog diplomata: Pijan divljao automobilom, odbio alkotest

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Strani diplomat, uhićen zbog divljanja u alkoholiziranom stanju i izazivanja prometne nesreće u centru Zagreba, privremeni je voditelj diplomatske misije Republike Kosovo u Hrvatskoj.

Iako je naša kamera jedina zabilježila trenutak uhićenja i razbijeni automobil, a dobili smo i neslužbene informacije o cijelom tijeku događaja te večeri, u Veleposlanstvu sve negiraju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Automobil sletio kod Požege: Jedna osoba prevezena u bolnicu Prometna nesreća na Bundeku Prometna nesreća Sudarila se dva automobila u Zagrebu: Jedna osoba ozlijeđena

Čvrst stisak policajaca i lisičine na rukama privremenog voditelja diplomatske misije Republike Kosovo u Hrvatskoj. Na silu je izvučen iz automobila parkiranog nasred ceste. Na autu je i odlomljen retrovizor.

>> VIDEO Doznajte iz kojeg je veleposlanstva diplomat koji je pijan autom divljao po Zagrebu

Svjedoci kažu da je bio toliko pijan da je jedva stajao na nogama. Odbio je alkotest. Da bi izbjegli eventualnu prijavu za nanošenje ozljeda, policajci su ga odveli na liječnički pregled.

Vozača su građani zaustavili i zadržali do dolaska policije ovdje na križanju Palmotićeve i Boškovićeve ulice, a svega stotinu metara dalje, dolje u Đorđićevoj udario je u parkiran automobil jedne zagrebačke tvrtke i pobjegao s mjesta nesreće.

O događaju nitko ne želi pričati pred kamerom. Razlog? Ovaj muškarac član je strane diplomatske misije akreditirane u Hrvatskoj, a za njih vrijede posebna pravila. U veleposlanstvu Republike Kosovo potvrdili su nam da se radi o njihovu članu, ali kažu da je riječ o nesporazumu. Tvrde - muškarac nije bio pijan, nije izazvao prometnu nesreću i pušten je nakon svega 10 minuta.

Dakle da ponovimo. Policajci su mu stavili lisičine dok je ležao licem okrenutim prema tlu. Nakon toga prislonili su ga uz obližnji zid, a na automobilu jasno je vidljivo oštećenje. Muškarac se, kako doznajemo, pozvao na diplomatski imunitet.

U slučaju počinjenja prometnog prekršaja ili prometne nezgode, osoba koja se pozvala na diplomatski imunitet i pri tome se identificirala važećom diplomatskom iskaznicom, ne može od strane organa vlasti zemlje primateljice biti uhićena, pritvorena ili na drugi način lišena slobode.

Uhićeni muškarac trenutno obavlja posao privremenog veleposlanika. Zato je pušten, a i neće odgovarati za počinjeni prekršaj. 'Vlasnik vozila bi trebao tražiti obeštećenje, ostvarivati pravo kako materijalno, tako i neimovinsku štetu', rekao je Mislav Balić, stručnjak za diplomatsko pravo. Vlasnik oštećenog vozila odštetu može tražiti samo privatnom tužbom. Policiji su ruke vezane.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene