Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebačka policija potvrdila je da nad tri osobe provodi kriminalističku obradu zbog odavanja službene tajne, a po pisanju tiska, riječ je o bliskim prijateljima i suradnicima Vladimira Zagorca kod kojih su navodno nađeni povjerljivi dokumenti iz MORH-a.


Policijska glasnogovornica Aleksandra Ljuba potvrdila je da kriminalistička obrada traje, no pojedinosti nije željela otkriti jer još nije završena.

Vezani članci Zgrada Općinskog vijeća Borovo Policija podnijela optužni prijedlog protiv načelnika Borova zbog fotografije "Oluja - zločin koji još traje" Poplava Njemačka Njemački političar pod istragom: Bit će optužen za ubojstvo iz nehaja jer nije na vrijeme upozorio stanovništvo na poplave?

Trojica Zagorčevih prijatelja Josip Ferek, Roman Binder i Krunoslav Trajković jučer saslušani u policiji.

Trajković je navodno zaustavljen na graničnome prijelazu dok je putovao u Beč generalu Zagorcu. U njegovu automobilu navodno su pronađeni dokumenti koji nose oznaku službene tajne, nakon čega su pregledani stanovi i poslovne prostorije trojice bliske Zagorcu.

Odvjetnik Zvonimir Hodak, koji je s Binderom i Ferekom bio na ispitivanju u policiji, rekao je kako kod njih nije pronađen nikakav kompromitirajući materijal.

Po pisanju tiska, Trajković je policiji izjavio da mu je dokumente predao Ferek te da ih je on samo trebao odnijeti Zagorcu.

Navodno dokumenti imaju veze i s "aferom dragulji", u kojoj je Zagorec osumnjičen da je 2000., odlazeći s dužnosti zamjenika ministra obrane, iz sefa MORH-a odnio dragulje vrijedne pet milijuna dolara. Zagorec smatra da je riječ o politički montiranom procesu i protivi se izručenju Hrvatskoj.

Tijekom četverodnevne otmice njegova sina 2004. Ferek je stalno bio uz umirovljenoga generala i sudjelovao u predaji otkupnine otmičarima.

Binder je, pak, Zagorcu bio jedan od jamaca za dug po tekućem računu kako bi što prije nabavio novac za otkupninu otetog sina.