Postavljanje kućica, ilustracija
Postavljanje kućica, ilustracija Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Proteklih dana na društvenoj mreži pojavila se snimka telefonskog razgovora volontera s Lošinja koji tvrdi kako kućice koje je jedna lošinjska tvrtka poslala na područje pogođenim potresom nisu stigle na dogovorene adrese, već da ih oni koji su ih preuzeli prodaju unesrećenim ljudima.


Iz Policijske uprave sisačko-moslavačke izvijestili su da su proveli opsežno kriminalističko istraživanje o navodima da je bilo malverzacija kućicama koje su poslane kao pomoć. Ističu da su obavili više od 50 obavijesnih razgovora s odgovornim osobama za podjelu spornih mobilnih kućica, kao i s osobama kojima su donirane mobilne kućice od raznih donatora.

Vezani članci Gradnja kontejnerskog naselja u Glini Kontejnersko naselje u Petrinji primilo prve stanovnike, a za ono u Glini teren se još - ravna: "Pripreme traju od siječnja, presporo je" Branko Vidović i Domagoj Mikić - Kontejner - 5 Prvi građani preuzeli ključeve svojih privremenih domova u kontejnerskom naselju u Petrinji: ''Toplo je, a što je najvažnije - suho je''

Utvrdili su da su sve kućice donirane stradalnicima u potresu te da ih nitko za to nije tražio novac.

U raspodjeli kućica sudjelovali su djelatnici Stožera civilne zaštite Grada Petrinje i Grada Gline, kao i predstavnici mjesnih odbora sukladno sastavljenim popisima na osnovu podnesenih zahtjeva građana. Nisu utvrđeni nikakvi elementi kaznenog djela ni prekršaja.

Iz policije su pozvali građane da sva saznanja do kojih dođu, a odnose se na činjenje kaznenih djela ili prekršaja, žurno prijave nadležnoj policijskoj postaji ili na broj telefona 192 te da ne iznose neprovjerene informacije jer to može uznemiriti dio javnosti, naročito građane pogođene potresom.

Sve o potresu možete uživo pratiti >OVDJE.