Roditelji Karla Kurtanjeka, 24-ogodišnjeg studenta iz Zagreba, kojem se na putu prema fakultetu prije nekoliko dana izgubio svaki trag, mole za pomoć. Unatoč naporima policije potraga za mladićem i dalje je bez rezultata.

Galerija


„Ako gleda, molim svoje dijete svog sina da mi se javi na bilo koji način“, kaže majka nestalog mladića Jasna Kurtanjek

Vezani članci Nestala Željka Mendek (Foto: Nestali.hr) Jeste li vidjeli ovu ženu? 53-godišnja Željka nestala je iz bolnice u Vrapču Policija, ilustracija (Foto: Davor Puklavec) Jeste li ga vidjeli? Policija traži 17-godišnjaka koji je nestao u Lipiku

Ona zajedno sa obitelji već treći dan traga za svojim sinom. Svaki trag gubi mu se nekoliko metara od zgrade u kojoj je živio. Posljednji ga je vidio susjed kako biciklom juri u pravcu Jaruna.

„Obično ima mobitel sa sobom. Ostavio ga je kod kuće to nam je malo zapravo jako jako čudno. Nije bio konfliknta osoba i bio je vrlo korektan sa svima i svi su ga voljeli“, kaže otac Dubravko.

U vrijeme nestanka imao je crnu jaknu s kapuljačom, crne traperice i smeđe tenisice.

"To se nikad nije dogodilo"

„To se nikad nije dogodilo. Dakle nikad nikad se nije dogodilo da se on nije javio barem drugi dan do 12 sati. Sada smo već u velikoj brizi i panici“, kaže majka.

Iz policije nam stiže potvrda kako za mladim studentom ekonomije intenzivno tragaju, ali i da provjeravaju sve tragove koji bi mogli rasvjetliti misterij mladićeva nestanka.

U domu Kurtanjekovih vrijeme kao da je stalo.

„Lijepo molim sve građane, sve ljude dobre volje, Zagrepčane, okolicu, na svim društvenim mrežama je njegova fotografija, ako bilo što saznaju ili imaju, molim da se jave na telefone na društvenim mrežama. To je preteško i prebolno za nas sve ukućane, a pogotovo za mene kao mamu“, kaže Karlova majka.

Policija: "Informacije dolaze sa šireg područja Zagreba"

O slučaju nestalog studenta reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić razgovarao je s Andreom Balog Bašić, voditeljice službe Kriminalističke evidencije Policijske uprave zagrebačke.

„Trenutno provjeravamo sve podatke i informacije. Od jučer do danas popodne zaprimili smo niz informacija i dojava građana. Provjeravamo svaku informaciju, a dosta ih dolazi iz šireg područja Zagreba. Provjeravamo snimke, razgovaramo sa svima...“, kazala je Balog Bašić i rekla da ovakvi slučajevi ne odlaze u „hladni pogon“ te se potraga za mladićem nastavlja.

Apelirala je na građane da ne čekaju 24 sata da prijave nestanak kako bi policija čim prije poduzela sve što može.

„Bitni su nam svaki sat i minuta“, rekla je Bašić

Na pitanje što mogu očekivati Karlovi roditelji, poručila je kako će za Karlom policija tragati sve dok ne saznaju što se točno dogodilo.

Ako imate bilo kakvu informaciju o nestalom Karlu možete je dojaviti u najbližu policijsku postaju ili na 192.