Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Policija istražuje riječke liječnike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnatelj KBC Rijeka Herman Haller izjavio je da je Miroslav Maškarin, kojem je zbog komplikacija nakon operacije vađenja slijepog crijeva amputirana noga, izvan životne opasnosti te da su mu svi vitalni organi u funkciji, a da se liječnici još bore za njegovu drugu nogu.

Haller je na konferenciji za novinare iznio procjenu po kojoj će se za desetak dana znati sa sigurnošću hoće li njegova druga noga biti spašena. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slučaj Maškarin: Nije učinjena stručna pogreška Slika nije dostupna Povjerenstvo liječničke komore istražuje slučaj Maškarin

Izvijestio je da je Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci pokrenulo predistražne postupke u vezi s ovim slučajem kako bi se utvrdile sve okolnosti i eventualnu kaznenu odgovornost nekoga u KBC-u.

Haller je rekao da je u ponedjeljak razgovarao s predstavnicima Policijske uprave Primorsko-goranske, da je dogovoren hodogram predistražnih postupaka u bolnici te da je policajcima predana sva do sada raspoloživa liječnička dokumentacija.

Ravnatelj riječkog KBC-a izvijestio je i da je Povjerenstvo za
unutarnji nadzor zaduženo da izradi izvješće o slučaju 26. srpnja te da će ono biti dovršeno do srijede, a krajem tjedna predstavljeno javnosti na konferenciji za novinstvo.

Haller je dodao da je pravilo u  bolnicama da se unutarnji nadzor obavlja tek kada se završi liječenje, ali da je u ovom slučaju, zbog intenzivnog medijskog praćenja odlučeno da se izvijesti javnost prije saznanja o tome hoće li Maškarinu biti spašena druga noga.

Odgovarajući na novinarska pitanja, Haller je rekao da ne može ocijeniti je li u ovom slučaju počinjena liječnička greška dok Povjerenstvo za unutarnji nadzor ne izradi izvješće o slučaju.

Rekao je da je ozljeda aorte prilikom operacija u pravilu smrtonosna, a da je Maškarinov život spašen brzom i kvalitetnom liječničkom reakcijom.

Maškarinu je odstranjeno slijepo crijevo na riječkom KBC-u 10. srpnja, a tijekom te operacije laparoskopskom metodom je operacijskim uređajem presječena aorta u trbušnoj šupljini. Došlo je do snažnog istjecanja krvi te time izazavanog povlačenja krvi iz udova u vitalne organe.

Zbog toga su odumrli nožni mišići te je jedna noga morala biti amputirana, a poremećen je i rad bubrega te mikrocirkulacija u tijelu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene