Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slučaj Maškarin: Nije učinjena stručna pogreška

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska liječnička komora (HLK) priopćila je danas da u liječenju Miroslava Maškarina, kojemu je nakon odstranjenja upaljenog crvuljka u riječkom KBC-u zbog komplikacija amputirana noga, nije učinjena stručna pogreška.

Komisija za stručni nadzor HLK takvo je mišljenje donijela nakon što je 24. i 25. kolovoza provela nadzor nad Maškarinovim liječenjem u KBC-u Rijeka, 
pregledala cjelokupnu medicinsku dokumentaciju, prostore gdje je liječen i opremu kojom je liječen te saslušala sve zdravstvene djelatnike koji su sudjelovali u liječenju bolesnika i posjetama bolesniku. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Odlične vijesti Veliki uspjeh liječnika KB Merkur: Prvi put transplantirali pet organa kod jednog pacijenta Slika nije dostupna Liječnici još jednom ugrozili Maškarinov život

Tijekom kirurškog zahvata odstranjenja upaljenog crvuljka, koji je učinjen laparskopskom tehnikom, dogodila se mehanička ozljeda prednje stijenke trbušne aorte s posljedičnim jakim krvarenjem u trbušnu šupljinu, stoji u mišljenju Komisije. 

Neželjeni ishod, gubitak lijevog donjeg estremiteta, nastao je unatoč medicinski ispravnih i pravodobno učinjenih postupaka 

koji su izvedeni po pravilima medicinske struke, ispravnom opremom i sredstvima uz optimalno djelovanje zdravstvenih djelatnika, ističe se u priopćenju koje je potpisao predsjednik HLK Hrvoje Minigo. 

Komisija je utvrdila da je do rijetke i po život opasne komplikacije, ozljede prednje stijenke trbušne aorte, došlo je prilikom zamjene troakara, 

a zbog žestokog krvarenja u trbuh i dugotrajne kompresije mjesta ozlijeđene aorte i klemanja aorte instrumentom nastao je compartment sindrom obiju potkoljenica. 

Zbog ireverzibilnih ishemičkih promjena lijeve potkoljenice, višeorganskog zatajivanja i ugroženog života bolesnika, učinjena je natkoljenična amputacija lijevog donjeg ekstremiteta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene