Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slučaj Maškarin: Nije učinjena stručna pogreška

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska liječnička komora (HLK) priopćila je danas da u liječenju Miroslava Maškarina, kojemu je nakon odstranjenja upaljenog crvuljka u riječkom KBC-u zbog komplikacija amputirana noga, nije učinjena stručna pogreška.

Komisija za stručni nadzor HLK takvo je mišljenje donijela nakon što je 24. i 25. kolovoza provela nadzor nad Maškarinovim liječenjem u KBC-u Rijeka, 
pregledala cjelokupnu medicinsku dokumentaciju, prostore gdje je liječen i opremu kojom je liječen te saslušala sve zdravstvene djelatnike koji su sudjelovali u liječenju bolesnika i posjetama bolesniku. 

Pročitajte i ovo Hrvati napadnuti u predgrađu Dublina, ilustracija Policija traži svjedoke Dvojica Hrvata brutalno napadnuti u predgrađu Dublina: Jednom od njih liječnici se bore za život Slika nije dostupna Nije greška nego komplikacija Slučaj Maškarin: Liječnici tvrde da je riječ o komplikaciji

Tijekom kirurškog zahvata odstranjenja upaljenog crvuljka, koji je učinjen laparskopskom tehnikom, dogodila se mehanička ozljeda prednje stijenke trbušne aorte s posljedičnim jakim krvarenjem u trbušnu šupljinu, stoji u mišljenju Komisije. 

Neželjeni ishod, gubitak lijevog donjeg estremiteta, nastao je unatoč medicinski ispravnih i pravodobno učinjenih postupaka 

koji su izvedeni po pravilima medicinske struke, ispravnom opremom i sredstvima uz optimalno djelovanje zdravstvenih djelatnika, ističe se u priopćenju koje je potpisao predsjednik HLK Hrvoje Minigo. 

Komisija je utvrdila da je do rijetke i po život opasne komplikacije, ozljede prednje stijenke trbušne aorte, došlo je prilikom zamjene troakara, 

a zbog žestokog krvarenja u trbuh i dugotrajne kompresije mjesta ozlijeđene aorte i klemanja aorte instrumentom nastao je compartment sindrom obiju potkoljenica. 

Zbog ireverzibilnih ishemičkih promjena lijeve potkoljenice, višeorganskog zatajivanja i ugroženog života bolesnika, učinjena je natkoljenična amputacija lijevog donjeg ekstremiteta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene