Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Liječnici još jednom ugrozili Maškarinov život

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Liječnici Branko Popović i Miljenko Uravić izostavili su napisati da su tijekom operacije, kojom su spašavali život Miroslava Maškarina, u njegovo tijelo umetnuli metalne predmete.

To su, prema pravilima struke, bili dužni napisati u tzv. opisu operacije.

Pročitajte i ovo Hrvati napadnuti u predgrađu Dublina, ilustracija Policija traži svjedoke Dvojica Hrvata brutalno napadnuti u predgrađu Dublina: Jednom od njih liječnici se bore za život Slika nije dostupna Kirurg nije ni pozdravio Maškarina

U KBC-u Rijeka postoje i dokumenti koji to potvrđuju, pišu 24sata. 

Riječ je o radiološkom nalazu od 24. srpnja 2006., kojeg je potpisala dr. Ranka Štern-Padovan, u kojem stoji kako je u Maškarinovu tijelu '...vidljiva kolekcija tekućeg sadržaja, paraaortalno lijevo, a u istom području i metalne kopče iza i lijevo od aorte (lumbalne arterije)...'. 

Skandalozan je to podatak jer liječnici tvrde da u opisu operacije obvezno moraju stajati unošenje metalnih predmeta u tijelo te podaci o materijalu od kojeg su sačinjeni. 

Isto tako, sve te informacije moraju unijeti i u Maškarinov karton, kako bi njegova liječnica opće prakse znala na koje preglede uopće smije ići. 

Naime, pri odlasku na pregled, primjerice magnetnom rezonancom, takve kopče mogu se premjestiti i raspršiti te izazvati unutarnja krvarenja, a u težim situacijama i smrt.

Još je skandaloznije to da je Maškarin čak četiri puta bio na pregledima upravo magnetnom rezonancom. Spasila ga je tek puka sreća. 

Podsjećamo, Miroslav Maškarin mladi je Rabljanin koji je izgubio nogu tijekom operacije 9. srpnja prošle godine. Najvjerojatnije liječničkom pogreškom, presjekli su mu aortu, a nakon toga amputirali lijevu nogu. Oslabjeli su mu i mišići desne noge. 

Nakon zdravstvene agonije, Miroslavu i njegovoj obitelji uslijedila je pravna bitka s KBC-om Rijeka, koja do danas nije završila. Maškarinovoj obitelji do danas se nitko od liječnika nije ispričao zbog nanesene štete. 

Redakcija 24sata posjeduje psihijatrijski nalaz liječnika Janoša Horvata, jednog od liječnika koji su operirali Miroslava Maškarina.

Horvat tvrdi da je teško traumatiziran, da teško spava i da ga muče noćne more te da je sklon napadajima panike. Psihijatar je dr. Horvatu preporučio da prestane raditi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene