Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestali u Rijeci

Policija i dalje traga za mladićima iz Burundija: Jesu li se uputili prema zemljama zapadne Europe?

Aktualno Galerija Potraga za reprezentativcima Burundija, ilustracija - 2 Potraga za reprezentativcima Burundija, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Potraga za reprezentativcima Burundija, ilustracija - 4 Potraga za reprezentativcima Burundija, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr Potraga za reprezentativcima Burundija, ilustracija - 3 Potraga za reprezentativcima Burundija, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Potraga za reprezentativcima Burundija, ilustracija - 1 Potraga za reprezentativcima Burundija, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Tomislav Horvat, policija Galerija 1/5 >>
Deset članova kadetske rukometne reprezentacije iz Burundija, koji su u noći s 9. na 10. kolovoza nestali iz Studentskog centra u Rijeci, još uvijek nisu pronađeni.

Deset članova kadetske rukometne reprezentacije iz Burundija, koji su u noći s devetog na deseti kolovoza nestali iz Studentskog centra u Rijeci, još nisu pronađeni.

Policija za njima i dalje traga i provodi istragu o nestanku. Neslužbeno se saznaje da su najvjerojatnije iskoristili priliku nakon što su dobili schengensku vizu i uputili se prema državama zapadne Europe u potrazi za boljim životom.

"Oni su u Republiku Hrvatsku došli na Svjetsko prvenstvo, dobili su schengenske vize u Pretoriji i s tim vizama su došli u Hrvatsku", rekao je Tomislav Horvat, voditelj Službe nezakonite migracije PU primorsko-goranske. 

Ovo nije prvi put u svijetu da se nešto ovako dogodilo. 2021. na Olimpijskim igrama u Londonu sedam sportaša iz Kameruna zatražilo je azil, kao i članovi reprezentacije Konga. A sličnih slučajeva ima još...

Pročitajte i ovo Potres u Srbiji Novi potres Podrhtavanje tla u susjedstvu: "Kratko, ali jako", "Baš jako se zatreslo"

"Bilo je par slučajeva gdje su određeni natjecatelji u tim sportskim aktivnostima napuštali svoje reprezentacije i odlazili u zemlju gdje su došli ili u zemlje susjedne gdje imaju rodbinu ili gdje namjeravaju dalje boraviti", rekao je Horvat.

Riječani puni razumijevanja za mladiće 

Većina Riječana smatra da su mladići iskoristili priliku što su dobili dvotjednu schengensku vizu i odlučili potražiti bolji život negdje u Europi.

"To su vjerojatno dečki iz ekonomskih razloga napravili kao i mnogi sportaši prije pa i naši su bižali", rekao je Šime.

"Možda su otišli u bolje sutra s obzirom da je Burundija jedna od najsrimašnijih zemalaja na svijetu koliko ja znam", kaže Stefan.

Pročitajte i ovo Propucani automobil u Gradačcu Užas u BiH Detalji krvavog pohoda brutalnog ubojice: "Sve se odigralo u nekoliko trenutaka"

Schengenska viza vrijedi im do 15. kolovoza

"Mogli su ući u bilo koju zemlju Schengena dok im vrijedi ta schengenska viza koja je izdana", rekao je Horvat.

Ako ih nakon isteka vize pronađe policija bilo koje europske države - bit će vraćeni u Hrvatsku i tek onda natrag u Burundi. Za sada se mladi reprezentativci vode kao nestale osobe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene