Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brzo su uhićeni

Policajci pokušali prevariti migrante pa završili u pritvoru. Oglasio se i predsjednik Sindikata policije Hrvatske

Karlovačka policija je u suradnji s USKOK-om provela istraživanje nad dvojicom policajaca zbog sumnje da su zloupotrijebili svoj položaj i ovlasti.

Policijski službenici Policijske uprave karlovačke su u koordinaciji s USKOK-om proveli kriminalističko istraživanje nad dvojicom policijskih službenika Policijske postaje Ogulin (47 i 28) zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Zlouporabe položaja i ovlasti.

Utvrđeno je da su 4. kolovoza tijekom obavljanja službe na području Slunja iskoristili svoj položaj i ovlasti kako bi sebi zajedno pribavili protupravnu imovinsku korist.

Naime, za vrijeme osiguranja 19 stranih državljana koji su dovedeni u Policijsku postaju Slunj radi utvrđivanja ispunjavaju li uvjete ulaska i boravka u RH, policijski službenici su navedenim osobama naveli da za uslugu prijevoza do Zagreba, s obzirom da su osobe iskazale namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnu zaštitu, trebaju predati 10 eura po osobi, nakon čega su im strani državljani uručili 220 eura.

Pročitajte i ovo Oteretni kanal Sava-Odra - 1 vodostaj u padu FOTO Spasio Zagreb od poplava, ostavio teška oštećenja: Pogledajte kako danas izgleda oteretni kanal Sava-Odra

Strani državljani su navedeno prijavili policijskim službenicima koji su ih preuzeli te su oni o svemu odmah izvijestili rukovoditelje. Osumnjičeni policijski službenici ubrzo su uhićeni.

Policijski službenici su zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo iz čl. 291. st. 1. Kaznenog zakona 5. kolovoza predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnesena je USKOK-u. Također, Rješenjem načelnika Policijske uprave karlovačke udaljeni su iz službe i protiv njih će biti pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti sukladno odredbama Zakona o policiji.

"To je vrlo velika neugodnost, pogotovo kad se priča o nekakvim optužbama koje nisu još dokazane. Dakle, u našem zakonu postoji presumpcija nevinosti i ne vjerujem i neću govoriti da bi se ijedan policajac, pa taman da je na rubu čega, prodao za takvu sumu. To je prva stvar. Drugo, imali smo mi već problema s migrantima, vjerujem da će se javnost dobro sjetiti one curice koja je navodno nestala, koju sam ja nazvao 'imaginarna curica', kad ste ju vidjeli kad ju je pokazivao na A4 papiru iskopirano", rekao je Dubravko Jagić, predsjednik Sindikata policije Hrvatske.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene