Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na klupu za svjedoke na suđenju za 'veliki maestro' danas je sjeo ministar gospodarstva Damir Polančec koji nije ispitan u samoj istrazi.


Za predmet Ciglane Nin i zainteresiranost ruskih investitora i izgradnju luksuznih vila doznao je nakon akcije uhićenja tadašnjih potpredsjednika Hrvatskog fonda za privatizaciju, te iz pisanja medija. Nikad o tome nisu raspravljali na Upravnom odboru Fonda, a nikad nije bio u situaciji da o tome razgovara s nekim od dužnosnika Fonda.

Vezani članci Slika nije dostupna Petlevskog puštaju, Matanović jedini 'maestro' koji ostaje u pritvoru Slika nije dostupna Na 'maestru' kao svjedoci Sanader i Polančec?

Na jednom od sastanaka direktor Osječke pivovare Ivan Komak, žalio mu se da je, prilikom privatizacije te tvrtke, imao problema s nekim ljudima iz Fonda. No, unatoč Polančecovom inzistiranju nije rekao na koga se te pritužbe odnose. Komak je, podsjećamo, svjedočeći izjavio da je Josip Matanović taj koji je tražio mito, kako bi ubrzao taj privatizacijski postupak.

Na sjednice kolegija je povremeno dolazio, ali koliko zna Matanović sa svojim odlukama nije mogao utjecati na Povjerenstvo Vlade, niti su članovi kolegija sjedili na tim sjednicama. Koliko se sjeća, Matanovićeva izlaganja su bila često puta opširna pa je inzistirao na konkretnom zaključku, ali ga nije bilo lako izvući.