Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

USKOK još nije ispitao bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca kojeg sumnjiči da je protuzakonito posredovao u Podravkinom kreditu od 10 milijuna kuna tvrtki Gradec Zvonka Belje.


Polančecov odvjetnik Anto Nobilo USKOK-u je ustupio punomoć, a uvid u spis koji vode istražitelji dobit će kada se ispita i Polančec. Poziv za to još nije dobio, potvrdio nam je telefonski bivši potpredsjednik Vlade. U međuvremenu plan Spice olakšao je Podravku za 107 milijuna kuna. Na naplatu je sjeo kredit Erste Faktoringa varaždinskoj FIMI Milana Horvata koja danas nije mogla vratiti novac. Morati će ga dati Podravka, koja je jamčila za vraćanje kredita.

Vezani članci Zgrada u kojoj se nalazi sjedište DORH-a i USKOK-a Granični policajac osumnjičen da je skrivao osuđenika s međunarodnih tjeralica, vozio ga službenim automobilom do prijelaza Milan Bandić USKOK provodi izvide vezane uz sljemensku žičaru, doznaje Nova TV: Radovi poskupjeli za gotovo 90 miljuna kuna

>> Poštar Damiru Polančecu uručio nalog USKOK-a

Predsjednik Nadzornog odbora Podravke Ljubo Jurčić, rekao je kako će Podravka isplatiti taj novac, ali i da će učiniti sve u svojoj moći da ga regresno i povrati, putem drugih potraživanja.