Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na kućnoj adresi

Poštar Damiru Polančecu uručio nalog USKOK-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Damiru Polančecu jutros je uručen nalog USKOK-a kojim je službeno obaviješten da je pod istragom.

Bivšem ministru gospodarstva i članu uprave Podravke Damiru Polančecu danas je u jutarnjim satima na kućnu adresu u Koprivnici poštar uručio nalog kojim je potvrđeno da nad njim USKOK provodi istragu, za Dnevnik.hr potvrdio je Anto Nobilo, Polančecov odvjetnik. Polančec kaže kako će u ponedjeljak USKOK-u dostaviti punomoć za zastupanje Polančeca te tada zatražiti uvid u cjelokupan spis. Neslužbeno doznajemo kako je USKOK pokrenuo istragu nad Polančecom vezano uz posudbu Podravke 10 milijuna kuna tvrtki Gradec koja je u vlasništvu Zvonka Belje. Novac je kasnije lažno knjižen i kroz cesiju otpisan te, navodno, proslijeđen splitskom SMS-u. Polančecovu ulogu navodno je USKOK-u prokazao upravo Beljo.

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Dvije kriminalne skupine Svi detalji velike akcije USKOK-a zbog ilegalnog uvoza luksuznih vozila: Među kupcima sportaši, poduzetnici i odvjetnici

>> Polančec će nalog dobiti poštom na kućnu adresu

USKOK nije želio službeno potvrditi da istražuje bivšeg potpredsjednik Vlade Damira Polančeca već su izjavili kako sve ide prema zakonskoj proceduri, te da će Polančec obavijest dobiti na kućnu adresu, što se jutros i dogodilo.

USKOK je u četvrtak, ne navodeći identitet osumnjičenog, na svojoj internetskoj stranici objavio kako je u nastavku operativne akcije 'Manager', a kao rezultat provedenih izvida i pribavljene dokumentacije, donio nalog o provođenju istrage protiv 43-godišnjeg hrvatskog državljana zbog postojanja osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog posredovanja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene