Uhićenik (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL)
Uhićenik (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Poduzetnika iz Novog Vinodolskog dubrovačka policija osumnjičila je za prijevaru u gospodarskom poslovanju jer nije platio račune za isporučenu robu u iznosu od čak 400 tisuća kuna.


Policija tvrdi da je osumnjičeni poduzetnik tijekom 2015. kao odgovorna osoba tvrtke sa sjedištem u Dubrovniku, "s unaprijed stvorenom namjerom da trgovačkom društvu pribavi protupravnu imovinsku korist", od druge tvrtke naručivao i preuzimao robu za izgradnju stambenog objekta u Župi dubrovačkoj te da, unatoč ugovorenom avansnom plaćanju, nije podmirio račune veće od 400 tisuća kuna.

Vezani članci Policija, ilustracija Direktor tvrtke kod Siska malverzacijama s porezom priskrbio si više od 1,7 milijuna kuna Podaci o potrošnji prije i nakon popuštanja mjera - 2 Koliko smo potrošili? Nakon popuštanja mjera u dva dana izdano 50 posto više računa nego prošlog tjedna

Neslužbeno se doznaje da je riječ o građevinskoj tvrtci Luxuria koja je gradila stanove u mjestu Čibača u Župi dubrovačkoj.

Policija je protiv osumnjičenog 56-godišnjaka podnijela kaznenu prijavu nadležnom državmom odvjetništvu u Dubrovniku. (Hina)