Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija skreće pozornost na obavezno vezanje sigurnosnim pojasevima i na stražnjem sjedalu automobila.


Iako Zakon o sigurnosti prometa na cestama od kada postoji propisuje kaznu za nevezanje na stražnjem sjedalu, takvo ponašanje kod nas nije postalo uobičajeno. Stoga policija skreće pozornost i upozorava na zakon koji kaže da se putnici trebaju vezati tamo gdje postoji sigurnosni pojasevi. Kako bi se smanjio broj stradalih na cestama, policija kreće s pojačanim kontroliranjem vezanja na stražnjim sjedalima.

Vezani članci Ilustracija Važna promjena za vozače stupa na snagu za nekoliko dana: Za koga se stvari mijenjaju, a za koga ostaju iste? Marina Bešić Đukarić Novi detalji nesreće u Vukovaru: Vozačica je pretjecala kamion koji je propuštao dječaka i pokosila ga

'Crne statistike nam pokazuju da u prometnim nesrećama prežive putnici koji su sjedili na prednjim sjedalima i bili vezani, a vrlo čestio smrtno stradaju oni koji su sjedili otraga te koji su ispali iz automobila jer nisu bili vezani', kaže Aleksandra Ljuba iz odjela za odnose s javnošću MUP-a.

Dodaje kako bi vezanje sigurnosnim pojasevima na stražnjem sjedalu trebalo postati navika kojom ćemo zasigurno smanjiti statistiku smrtno stradalih osoba na našim prometnicama. Članak 163. Zakona o sigurnosti na cestama propisuje kaznu od 500 kuna za nevezanje na stražnjem sjedalu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju