Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Počeo istražni postupak za pljačku Fine u Đurđevcu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ispitivanjem četiriju svjedokinja danas je na Županijskom sudu u Koprivnici počeo istražni postupak protiv 33-godišnjeg Dražena Dorčeca koji je opljačkao poslovnicu Fine u Đurđevcu i pritom ubio dvoje ljudi.

Iskaz su istražnoj sutkinji Županijskog suda u Koprivnici Nadi
Marincil dale djelatnice poslovnice Fine, koje su se na poslu zatekle u vrijeme krvavog razbojstva, te jedna prolaznica.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OKRŠAJ VIŠE OSOBA U sukobu na benzinskoj postaji teško ozlijeđen bivši pripadnik ATJ Lučko, uhićene tri osobe Slika nije dostupna vlasnica platila kaznu Pas u Đurđevcu istrčao na ulicu i ugrizao 59-godišnjaka, lakše je ozlijeđen

Saslušanju je prisustvovala i županijska državna odvjetnica Irma Bagarić, koja je na pitanja novinara o svjedočenju rekla samo da je postupak u tijeku i da su prvi na redu za ispitivanje bili djelatnici Fine i slučajni prolaznici koji su vidjeli maskiranog razbojnika.

Za dvostruko ubojstvo i pljačku 321.740 kuna iz Fine Dorčecu prijeti najviša moguća kazna od 40 godina zatvora.

U istražnom zahtjevu Županijsko državno odvjetništvo u Koprivnici tereti Dorčeca da je 14. listopada ujutro, maskiran crnom vunenom kapom s pištoljem u rukama, ušao u poslovnicu Fine u Đurđevcu u kojoj su bili djelatnici koji su brojili novac iz noćnog trezora, zaštitar Miroslav Benšić (39) i troje građana. Navodi da je ispalio po jedan hitac u zaštitara i stranku Ivana Matiševa (57) i pokupio novac u vrećicu, a zatim još jednom ispalio po jedan hitac u zaštitara Benšića i u Matiševa, iako su oni nepomično ležali na podu. Teško ranjeni zaštitar Miroslav Benšić umro je u vozilu Hitne pomoći.

Dorčec je uhićen četiri dana nakon krvave pljačke i u nazočnosti odvjetnika priznao zločin, motiviran kockarskim dugovima. 

Policija jeu njegovoj klijeti pokraj kuće pronašla 180.000 kuna, a kasnije su, kako navode mediji, policiji vratili novac svi oni kojima je Dorčec vratio dugove od opljačkanog novca. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene